ANCOM a luat decizia de a închide siteul justițiarul.ro, deținut de către jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu.

În acest sens, prof. Corvin Lupu ne-a trimis un protest pe adresa redacției împotriva acestei decizii, text din care reproducem:

”Miercuri seară, în zi de sărbătoare pentru români, Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituție controlată de un serviciu secret al României, a blocat vizualizarea publicației „Justițiarul”, fără să se atenționeze conducerea publicației, respectiv pe redactorul șef, în legătură cu vreo încălcare a legislației în vigoare, fără să facă vreun reproș publicației „Justițiarul.ro”. Cu o lună în urmă, ANCOM a atenționat o altă publicație, somând-o să retragă de pe site o serie de articole/traduceri ale unor articole străine considerate în mod subiectiv că ar fi „fake news”.

Nefiind atenționat în nici un fel, redactorul șef, reputatul jurnalist investigator Marius Albin Marinescu, nu a radiat cele două articole de pe site-ul publicației, iar cenzura regimului politic actual, autointitulat democratic, a reacționat închizând ziarul. Exact ca pe vremea bolșevică a anilor 1948-1952…”.

Prof. Corvin Lupu mai scrie în protestul trimis: ”Iată cum, șmecherește, ocolind dialogul cu victimele regimului globalist român, sau dintr-o eroare care caracterizează activitatea multor funcționari ai aparatului represiv din România, publicația „Justițiarul.ro” nu mai apare. Afirm că erorile caracterizează activitatea multor funcționari ai aparatului represiv din România având în vedere miile de semnale de acest fel din presa din România…Ziarul „Justițiarul” a publicat și articolul unuia dintre cei mai valoroși istorici de istorie contemporană a României în viață, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, care a demonstrat științific incorectitudinea situației retrocedărilor de bunuri ale statului român către FDGR. Dl. prof. univ. dr. Ioan Scurtu a fost dat în judecată de FDGR și, cum nu s-a putut dovedi că nu are dreptate științifică, a fost amendat „pentru defăimare” (?!).

Iată câteva dintre motivele care, cred eu cu convingere, că stau în spatele răzbunării de la nivel foarte înalt împotriva „Justițiarului” și a domnului Marius Albin Marinescu.

Profitând de inducerea crizei internaționale de sănătate, poliția politică din România se dezlănțuie împotriva celor care promovează adevărul în societatea românească”.

Menționăm că este prima dată după 30 de ani când se închide un ziar din partea autorităților.

NapocaNews