Foarte multe celebrități sunt și au fost atrase de pariurile sportive. O parte dintre acestea au dorit să-și păstreze însă pasiunea privată, în timp ce altele, precum 50 cent, pe numele său real Curtis Jackson, nu au ezitat să posteze pe rețelele de socializare biletele pe care le joacă. 50 postat la un moment dat un bilet în care pariase 1.6 milioane de dolari pe victoria lui Floyd Mayweather în fața lui Manny Pacquiao – bilet care s-a dovedit a fi câștigător.

Și pentru că a venit vorba de campionul mondial la 5 categorii, nu putem să ignorăm cariera sa de parior. Floyd Mayweather a postat sute de bilete de pariuri sportive pe contul său de Twitter. Unul dintre cele mai importante câștiguri publicate a fost pariul pe meciul de fotbal american dintre studenții de la Oregon și Arizona, pentru care a încasat nu mai puțin de 2.8 milioane de dolari – miza jucată fusese de 1.7 milioane de dolari. Mayweather a fost însă criticat pentru că postează numai bilete câștigătoare și susține că acelea sunt toate biletele jucate. Respectivele cifre însă, sunt imposibil de obținut, conform statisticienilor și handicapperilor americani.

Un exemplu lipsit de controverse din lumea pariurilor sportive este dat de Ashton Kutcher. Celebrul actor american a dezvăluit recent faptul că a câștigat foarte mulți bani de pe urma caselor de pariuri vreme de jumătate de an. Pariurile lui Kutcher câștigau aproximativ 750.000 de dolari într-o lună de zile. Cum a reușit acest lucru? A făcut pe prostul. Practic, a mers și a dat impresia că joacă pariuri riscante, aiurea, ca să se distreze, când, de fapt, el urma indicațiile celui mai mare sindicat al pariorilor din SUA.


Să includem și un caz negativ: Cel mai bun jucător din istoria baschetului a fost un împătimit al pariurilor sportive. Michael Jordan a acumulat datorii în valoarea de milioane de dolari pe terenul de golf, acolo unde plasa pariuri cu partenerii de joc, dar și cu intermediari dubioși.Rămânem în zona baschetului. Haralabos „Bob” Voulgaris este considerat ca fiind cel mai prolific parior pe NBA din istorie. Greco-canadianul a început să parieze la sfârșitul anilor 1990, iar când a ajuns la vârsta de 25 de ani, paria de regulă 1 milion de dolari pe zi. Se spune că secretul său consta în observarea tiparelor pe care le aplicau anumiți antrenori pe care îi monitoriza. Pe lângă pariuri sportive, Bob este și jucător de poker profesionist. În prezent, Voulgaris, în vârstă de 45 de ani, este directorul departamentului de cercetări cuantice al echipei Dallas Mavericks.

Însă, de departe, cel mai ilustru, dar și cel mai controversat nume din industria pariurilor este Billy Walters. Celebrul antreprenor american a spus că a atins o serie de 30 de ani în care a realizat profit la pariuri sportive și că a fost pe plus în 38 dintre cei 39 de ani în care a pariat. Se zvonește că Walters câștiga în jur de 50 de milioane de dolari în cei mai de succes ani ai săi.

Strategia sa era bazată exclusiv pe un program informatic, la care a început să lucreze încă din anii 1980. Bineînțeles, acest sistem nu ar fi putut fi pus în aplicare la o singură agenție, precum 888 pariuri sportive. Pentru a fenta limitările caselor de pariuri din Las Vegas, care erau conștiente de succesul său, experimentatul parior angaja în mod regulat, sub anonimat, echipe de „săgeți”, adică persoane care mergeau să plaseze diverse pariuri.
Billy Walters a fost amendat cu 10 milioane de dolari și condamnat la 5 ani de închisoare în 2017, după ce a fost acuzat de practici ilegale la bursă, însă a fost eliberat pe 1 mai 2020 din cauza pandemiei cu COVID-19. Walters, în vârstă de 74 de ani, va executa cei doi ani rămași în arest la domiciliu. Fostul parior nu are însă de ce să fie îngrijorat, deoarece are o avere de aproximativ 500 de milioane de dolari.

NapocaNews