Peste un milion de români ar putea fi vaccinați, în acest an, cu noul vaccin anti-COVID-19 produs de Rusia! Este vorba despre românii cu dublă cetățenie, moldo-română.  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar dori să obțină doze din noul vaccin rusesc antiCOVID-19 pentru locuitorii țării.

El a lăudat serul de imunizare rusesc la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău cu toate că eficacitatea sa este pusă sub semnul îndoielii de multe guverne și organizații medicale din lume, scrie romania-actualitati.ro.

Pe de altă parte, oficiali din guvernul Republicii Moldova au cerut sprijinul României pentru a primi vaccinuri anticoronavirus din Uniunea Europeană imediat ce acestea vor fi disponibile pe piață.

Igor Dodon a transmis felicitări conducerii de la Moscova după anunțul lui Vladimir Putin privind elaborarea unui vaccin anti-COVID, pe care l-a calificat ca fiind o realizare importantă în domeniul științei medicale.

Totodată, Igor Dodon a exprimat interesul Republicii Moldova în vederea obținerii acestui vaccin după cum se arată într-un comunicat de presă. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers în timpul apropiat, se mai precizează în comunicat.

Cu câteva ore înainte de întâlnirea cu ambasadorul rus, Igor Dodon declara, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că nu există deocamdată vaccinuri finalizate, gata pentru a fi exportate din țările producătoare, și că Republica Moldova s-a înregistrat la OMS pentru a primi vaccinuri imediat ce acestea vor fi disponibile.