Tot să fie pandemie și oamenii închiși în case? Banii vor fi suficienți pentru propaganda din presă și televiziuni. Moderna Inc a anunţat joi că se așteaptă anul acesta la vânzări în valoare de 18,4 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19, transmite Reuters, conform revistabiz.ro.

De asemenea, Moderna a informat că directorul medical Tal Zaks va părăsi compania la finalul lunii septembrie.

În 2021, Moderna ar urma să producă 700 de milioane de doze şi va încerca să-şi sporească producția până la un miliard de doze.

Până acum, Moderna a livrat în total aproximativ 60 de milioane de doze, din care 55 de milioane de doze în SUA.

În trimestrul patru din 2020, Moderna Inc a realizat venituri de 199,87 milioane de dolari de pe urma vaccinului COVID-19.

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută încheierea un acord cu compania farmaceutică Moderna pentru achiziţia a 150 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 care vor fi livrate anul acesta. Acordul cu Moderna cuprinde şi o opţiune pentru achiziţia altor 150 de milioane de doze anul viitor.

Uniunea Europeană contractase înaintea acestui acord 160 de milioane de doze de vaccin Moderna, a căror livrare a început în ianuarie, cu o ţintă ca până la sfârşitul lunii martie să fie livrate 10 milioane de doze, dar se înregistrează întârzieri.

Luna aceasta, grupul farmaceutic american Pfizer Inc a prognozat că în acest an va înregistra vânzări în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech.

Pe ansamblu, Pfizer se aşteaptă să realizeze în 2021 venituri cuprinse între 59,4 şi 61,4 miliarde dolari.

NapocaNews