Bogdan Buta, organizator Untold și Neversea, este de părere că dacă ai fost vaccinat, ai avut boala sau ești testat, trebuie să poți să trăiești normal pentru că nu prezinți un risc.

“Dacă vrem să ne uităm la țările de afară trebuie să ne uităm per ansamblu la acțiunile lor. Dacă tu vrei să limitezi în mod discriminatoriu drepturi și libertăți fundamentare, doar ale anumitor categorii profesionale, doar în anumite industrii, sectorul cultural și sectorul ospitalității, trebuie obligatoriu să se întâmple și cealaltă parte: cea de compensații. Nu cere nimeni ajutoare. Cerem ceea ce este corect, drept, ceea ce au aplicat toate țările civilizate. Compensații juste din cauza măsurilor luate în mod discriminatoriu.

În sfârșit ne-am reunit toți reprezentanții și ne uităm la soluții dovedite științific. Ne uităm la ceea ce s-a întâmplat din afară și se discuta pentru a implementa una din aceste soluții: dacă fie ai fost vaccinat, fie ai avut boala și ai anticorpi, fie ești testat, trebuie să poți să îți trăiești viață normal pentru că nu prezinți un risc. Dacă nu prezinți un risc, pe ce bază să îți mai fie restricționate drepturi fundamentale?

Avem studii intensive făcute, cu specialiști de renume internațional unele evenimente-test. Avem suficiente dovezi. Avem nevoie de decizie politică”, a declarat acesta la Antena 3.

NapocaNews