În ziua de azi, mulți oameni suferă de anxietate și depresie din cauza pandemiei de COVID-19. Stresul de la locul de muncă, anxietatea față de sănătate și difuzarea știrilor locale despre acest subiect al pandemiei reprezintă factori care pot afecta starea de sănătate a oamenilor.

Oboseala empatică din cauza rapoartelor media despre pandemie, dezastre și oameni care suferă are consecințe, poate crea tulburări fizice și psihice. Mulți oameni s-au îmbolnăvit din acest motiv și au ajuns să sufere de insomnie, tensiune arterială crescută, pierderea poftei de mâncare și instabilitate emoțională.

Studii recente au arătat că bunăstarea spirituală reprezintă dorința de a trăi. Ea este definită ca acea stare de calm, care poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților, ce suferă de boli psihice – depresie, anxietate, atacuri de panică, etc.

Când starea mentală este rea, plină de griji, temeri și gânduri negative, oamenii suferă de stres și asta poate duce la un sentiment de dezechilibru, la insomnie, la disconfort fizic și mental.


Anumite alimente cresc vibrația energetică

O vibrație ridicată echivalează cu trăirea unei stări de bucurie, recunoștință, dragoste, pace și împlinire.
Principalele alimente care pot crește vibrația energetică sunt:
• fructele proaspete bogate în antioxidanți care stimulează imunitatea și reduc inflamațiile din organism
• legumele cu frunze verzi – salata verde, rucola, varza, frunzele de sfeclă roșie
• semințele încolțite bogate în minerale și vitamine – germeni de grâu, schinduf, germeni de ridiche
• nuci și semințe crude ce conțin proteine, fibre și acizi grași Omega-3
• fasolea și leguminoasele care sunt bogate în proteine, fier, vitamine B, fibre și carbohidrați
• condimentele și mirodeniile vindecătoare – ghimbir, usturoi, curcuma, scorțișoară, piper
• ceaiurile din plante medicinale cu efect calmant, cum este valeriana și mușețelul
• algele verzi – Spirulina și Chlorella
• alimentele fermentate care mențin sănătatea sistemului digestiv, cum este varza murată.


Mai multe studii arată că folosirea suplimentelor pe bază de ulei CBD contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate, atât fizică, cât și mentală, dar și că aduce un plus calității vieții. Cercetătorii au subliniat proprietățile incontestabile ale cannabidiolului (CBD) pentru gestionarea durerii, reducerea anxietății, a depresiei și au analizat această substanță și din perspectiva spirituală, respectiv a creșterii vibrației energetice.


Meditația crește vibrația energetică


Meditația mindfulness este de asemenea o metodă de a reduce stresul și de a liniști mintea. Mulți oameni sunt expuși anxietăți și stresului, din cauza pandemiei de coronavirus și aleg ca metodă de relaxare meditația.


Studiile clinice au arătat că practica mindfulness s-a răspândit în întreaga lume și au demonstrat eficacitatea ei asupra corpului și minții. Mediația reduce stresul, insomnia, anxietatea, depresia, durerea cronică, îmbunătățește capacitatea de învățare și funcția sistemului imunitar al organismului. De asemenea, prin meditație se induce o stare de bine, se îmbunătățește controlul emoțional – starea de empatie, bucurie, fericire, compasiune.

Plimbarea în natură


Mișcarea, plimbarea în natură sau chiar grădinăritul ajută la îndepărtarea stresului și a gândurilor negative. Ieșirea în natură este o modalitate foarte bună de a combate dezordinea mentală. Natura vindecă, calmează, oferă energie și beneficii relaxante. Timpul petrecut în natură oferă un sentiment minunat de claritate mentală.


Detoxifierea digitală

Oamenii care se simt stresați și copleșiți de gânduri negative au nevoie de pauze dese de la rețelele de socializare. Cercetările recente arată că acestea pot intensifica starea de agitație mentală, pot crește sentimentele de singurătate și depresie.


Pauza de la Facebook și de la alte rețele de socializare poate aduce liniște și relaxare. Folosirea excesivă a Internetului creează dependență și este de fapt o afecțiune psihică, deși acest lucru nu este recunoscut oficial de specialiști. Totuși, există studii care au arătat faptul că folosirea excesivă a rețelelor de socializare este asociată cu afecțiuni mentale, cum ar fi: depresia și anxietatea.

Oamenii se relaxează și prin alte metode, care cresc vibrația energetică și anume: se roagă, sunt recunoscători pentru ceea ce au sau pentru că sunt sănătoși, găsesc modalități creative prin care să învețe, menținând un echilibru între muncă și timp liber. O altă metodă este iubirea, care trebuie demonstrată prin fapte, nu doar prin cuvinte spuse celor dragi.

NapocaNews