Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță lansarea zborurilor regulate către Londra Heathrow (Anglia), destinație care va fi operată de către compania aeriană British Airways, începând din2iulie 2021. Zborurile British Airwaysvor oferi pasagerilor din Cluj, dar și din întreaga regiune deservită, posibilități multiple de conexiune, inclusiv trans-continentale, din principalul său nod de schimb, AeroportulHeathrow.

Zborurile spre Londra Heathrowvor fi operate de compania aeriană cu aeronavede tip A 320după cum urmează:

Destinația  Perioadă de operare     Zile de operare   Program de operare

Londra Heathrow (LHR)      2 iulie – 26 septembrie         miercuri, vineri și  duminică          CLJ 12:40 LHR13:40

                             LHR  07:00         CLJ 11:50

Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare

Zborurile spre Londra Heathrow operate de compania britanică vor suplimenta frecvențele existente deja pe această rută, oferind noi opțiuni atractive de călătorie spre Anglia.

Neil Chernoff – Director of Network and Alliances al British Airways, a declarat: „Este minunat să lansăm noi rute pe măsură ce ascultăm clienții noștri și evaluăm unde doresc să călătorească. Știm că această nouă destinație va fi populară în rândul persoanelor care își vizitează prietenii și rudele, dar oferă și city break-uri grozave, când este momentul potrivit, cu zboruri care pleacă chiar înainte de weekend și se întorc duminică.”

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie alAeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a transmis următoarele: „Salutăm decizia unui nou operator aerian, respectivBritish Airways, de a alege să opereze de la Cluj-Napoca. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de a relua traficul și de a depăși impactul negativ al crizei, au dat roade.”

David Ciceo – Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat la rândul său: „Lansarea zborurilor regulate spre Londra Heathrow și posibilitățile de conexiune oferite de British Airways, răspund necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic,stimulând dezvoltarea economică și turismul din întreaga regiune.”

British Airways, membru al alianței companiei aeriene Oneworld, este compania aeriană națională a Regatului Unit, una dintre cele mai mari din Europa. Totodată, este cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie prin mărimea flotei, numărul de zboruri internaționale și destinații și cea de-a doua companie aeriană a țării canumăr de pasageri transportați.

Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, rugăm pasagerii ca la sosire în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.

Radu Ștefan