Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a vorbit, la Antena 3, despre planul ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, de a desființa Institutul de Urologie Cluj. 

Închiderea Institutului de Urologie și Transplant din Cluj se poate face doar prin Hotărâre de Guvern, după cum a spus Alin Tișe, care a dezvăluit: ”Am avut o discuție cu doamna ministru, mai bine zis o ceartă, în cursul zilei de ieri, pe telefon, aproape jumătate de oră, după ce am avut o discuție cu doctorul Moga, care mi-a împărtășit dorința angajaților de la Institut de a fi preluați de către Consiliul Județean (CJ), care are în prezent cinci spitale luate în subordine. Am exprimat dorința de a face toate demersurile ca acest spital să revină în subordinea CJ, în situația în care se continuă pe această linie absurdă a desființării. Am avut o discuție și cu premierul Cîțu, am solicitat în mod expres să nu se emită o Hotărâre de Guvern prin care să se desființeze acest Institut. Din punctul meu de vedere, voi face toate demersurile pentru ca acest lucru să nu se întâmple.” 

Cât despre discuțiile cu ministrul Sănătății, Alin Tișe a afirmat că Ioana Mihăilă i-a spus că va analiza situația: ”I-am explicat că ar fi trebuit să analizeze și să discute cu autoritățile locale și cu cei implicați înainte de a se lua astfel de decizii.”