Elevii albi care provin din familii sărace au fost neglijați decenii de sistemul de educație din Anglia, arată un raport al comisiei parlamentare de resort citat de BBC . Comisia de educație acuză guvernul de lipsa unor politici de sprijinire a elevilor albi defavorizați.

about:blank
Mai mult, comisia susține că utilizarea termenului de „white privilege”, ce sugerează că elevii albi sunt privilegiați de sistem, nu reflectă deloc realitatea care este exact la polul opus.

De partea cealaltă, executivul susține că este angajat într-o politică menită să garanteze că niciun copil nu este lăsat în urmă, indiferent de mediul din care provine.


Raportul avertizează că elevii albi din programele sociale care asigură o masă gratuită au rezultate mult mai slabe atât pe parcursul școlii, cât și la intrarea în universitate decât cei incluși în programe similare destinate diferitelor grupuri etnice.

Președintele comisiei, Robert Halfon, a vorbit chiar despre „o injustiție socială majoră” pentru repararea căreia s-a făcut prea puțin și a acuzat guvernul că încearcă să se spele pe mâini dând vina exclusiv pe mediul sărăc în care trăiesc acești copii. „Dacă ar fi vorba doar despre sărăcie, atunci nu se explică de ce majoritatea celorlalte grupuri etnice se descurcă mult mai bine”.

Elevii albi mai săraci rămân în urmă pas cu pas, fiind vorba despre aproape 1 milion de tineri afectați. Un număr mult prea mare pentru a ascunde problema sub preș, mai spune el.

NapocaNews