250 de artişti din 23 de ţări de pe trei continente au confirmat prezenţa la Ediţia Specială Electric Castle, eveniment desfăşurat timp de zece zile în peste 20 de puncte din Bonţida şi Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, este vorba de o „experienţă rural-urbană nemaiîntâlnită”, un festival care implică peste 10.000 de participanţi şi 15.000 ore de muzică diversă şi de calitate.

Sursa citată precizează că line-up-ul „EC_Special” se întregeşte cu o nouă listă de 40 de artişti, care vor urca pe cele 15 scene din Bonţida şi Cluj-Napoca, între 6 şi 15 august.

Organizatorii subliniază că ediţia specială Electric Castle din august pune în prim-plan diversitatea şi experimentul, provocându-i pe participanţi să descopere noi artişti, noi stiluri muzicale şi noi perspective asupra realităţii cotidiene, în vremuri în care mobilitatea şi planificarea au devenit provocări.

„Ne-am dorit ca pentru această ediţie specială de Electric Castle să reuşim să aducem publicului muzică diversă, de foarte bună calitate şi artişti de renume mondial. Spunem cu entuziasm că avem un line-up eclectic, care poate aduce bucurie unei varietăţi de gusturi muzicale. Anul acesta, ne-am dorit să oferim vizibilitate unor grupuri muzicale din Europa de Est, aşa că veţi regăsi în program trupe din ţările învecinate, cu un stil unic şi cu o abordare inedită, care se bucură de mare apreciere internaţională”, a arătat Edmond Lenarth, director muzical al Electric Castle, citat în comunicatul de presă.

Organizatorii menţionează că, în Cluj-Napoca, „participanţii vor putea asculta legendarul grup rock Florian din Transilvania, fondat de inconfundabilul muzician Mircea Florian, cel mai influent nume al muzicii româneşti de avangardă din anii ’80 încoace”.

Tot la Cluj-Napoca, „Norzeatic e gata de spectacol alături de Quinta Spartă şi promite un spectacol electric, după o pauză de 5 ani”.

În comunicat se precizează că weekendul Bonţida, între 6 şi 8 august, va fi unul „vibrant”, HOSH aducând „ritmuri hipnotizante” pe domeniul Castelului Banffy şi conturând „o atmosferă electrizantă”.

Tot la Bonţida, atmosfera de festival va fi menţinută de artişti precum Riton, cunoscut în special pentru lansarea melodiei „Friday”, alături de Nightcrawlers, „un single devenit celebru în toată lumea”.

O altă prezenţă care contribuie la caracterul experimentalist al EC_Special este trupa IMPEX, „o reprezentare cât se poate de autentică de progressive psychedelic rock, cu influenţe orientale”.

DJ şi producător de succes, dar şi un artist complet, Matador vine la Bonţida „pentru un show de senzaţie”, promit organizatorii, artistul primind distincţia de „cel mai bun interpret LIVE”, în 2014 şi 2016, la International DJ Awards, în Ibiza. La Bonţida va performa şi francezul Rodriguez Jr, „cel pentru care muzica electronică nu mai are secrete”.

În comunicat se mai arată că „Mitsoura va oferi un show inedit, după o pauză de 7 ani, prin combinaţia unică dintre muzica veche rromă maghiară cu rădăcinile orientale şi sound-ul electronic.”

Line-up-ul complet al EC_Special, care cuprinde 250 de artişti, se regăseşte pe site-ul oficial al festivalului, acolo unde va fi disponibil, începând de joi, şi programul integral al evenimentului. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate de pe electriccastle.ro.

Organizatorii mai anunţă că pe 24 iulie, la Bonţida, va avea loc şi o campanie de conştientizare pe tema vaccinării, la care va fi prezent şi doctorul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19

„Pentru că trăim vremuri imprevizibile şi ediţia EC_Special din acest an este una fără precedent, sâmbăta aceasta, la Bonţida, va avea loc o campanie de informare şi de conştientizare despre importanţa vaccinării, realizată în parteneriat cu Guvernul României. O acţiune dedicată locuitorilor comunei Bonţida, gazda Electric Castle de atâţia ani, la care va fi prezent şi Valeriu Gheorghiţă (…). Scopul campaniei este şi de a-i încuraja pe cei care îşi doresc să participe la EC_Special să o poată face în condiţii de maximă siguranţă. EC_Special 2021 va avea loc respectând normele pe care autorităţile le vor impune pentru perioada de derulare”, se mai arată în comunicat.

NapocaNews