Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, miercuri seara, după victoria cu Lincoln Red Imps FC (scor 2-0), în manşa secundă a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, că nu se poate bate cu pumnul în piept că formaţia sa trebuia să înscrie 5-6-7 goluri deoarece importantă este calificarea.

„Sunt fericit că am îndeplinit primul obiectiv şi anume calificarea în grupele Conference League. Am întâlnit o echipă bună, chiar dacă toată lumea se gândeşte că este din Gibraltar… dar are jucători din liga a doua sau a treia din Spania, jucători care au calitate. Această echipă va juca în turul 3 din Europa League şi şi-a asigurat play-off-ul de Conference League, unde eu cred că are şanse. S-a văzut şi azi că Lincoln are calitate, a ajuns de câteva ori periculos la poarta noastră. Sunt bucuros că nu am luat gol. Am văzut şi eu o oarecare linişte în jocul echipei mele pentru că nu am forţat foarte mult, am stat la adăpostul acelui 2-1 din deplasare. E greu să motivezi echipa, nu putem să ne batem cu pumnul în piept acum că trebuia să dăm 5-6-7 goluri. Importantă este calificarea şi că am câştigat cu 2-0. Mă bucur că am ieşit sănătoşi de pe teren, ceea ce e iar foarte important”, a spus tehnicianul la postul Digisport.

„Să nu uităm că am schimbat jucători, am schimbat o filozofie de exprimare în joc şi probabil vom creşte de la meci la meci.Pe Ciprian Deac am vrut să îl odihnesc, el a jucat cele mai multe minute, e jucătorul care aleargă meci de meci peste 11.000 de metri şi ajunge chiar la 12.000. Iar asta e o distanţă de Champions League. Aşa că nu am vrut să risc să îl pierd şi pe el”, a adăugat Şumudică.

Acesta a explicat că fundaşul Andrei Burcă este în continuare jucătorul clubului CFR Cluj. „El este jucătorul nostru, deocamdată nu se poate transfera pentru că este accidentat. Aşteptăm să reintre şi normal să mă bazez pe el pentru că e un jucător de bază şi component al echipei naţionale”, a explicat tehnicianul.

Şumudică susţine că în turul 3 preliminar îşi va pregăti în alt mod echipa. „În turul următor vom pregăti altfel meciul, ne vom închide şi noi mai bine, nu vor mai fi atâtea situaţii pentru adversari, pentru că azi toată lumea a vrut să joace decisiv, să marcheze. Cu oricine vom juca în turul următor, vom avea o partidă dificilă. Dar cred că se joacă şi avem şanse 50-50% să mergem spre grupele Europa League”, a afirmat antrenorul care la momentul declaraţiei nu ştia că adversarul din turul 3 va fi Young Boys Berna.

CFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins formaţia Lincoln Red Imps FC cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă din turul al doilea preliminar.

După 2-1 în Gibraltar, campioana României s-a impus pe teren propriu prin golurile reuşite de Mike Cestor (18) şi Runar Mar Sigurjonsson (58), având asigurată cel puţin accederea în grupele Europa Conference League.

CFR va juca în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor cu Young Boys Berna, care a învins-o, miercuri seara, pe Slovan Bratislava cu scorul de 3-2 (0-0 în primul joc, în Slovacia).

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

NapocaNews