Sute de protestatari antivaccinare au pătruns cu forţa, miercuri după-amiază, în curtea Prefecturii din oraşul Annecy, situat în sud-estul Franţei, informează postul BFMTV.

Aproximativ 200 de manifestanţi violenţi care se opun impunerii vaccinării obligatorii şi utilizării Certificatelor Covid-19 au pătruns cu forţa în curtea sediului Prefecturii departamentului Haute-Savoie, în oraşul Annecy.

Manifestanţii au deschis cu forţa porţile instituţiei, dar nu au provocat alte daune. Au rămas în curtea Prefecturii, fără a încerca să pătrundă în clădire, relatează Mediafax.ro.

În numeroase oraşe din Franţa au loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19.

Condamn cu cea mai mare fermitate pătrunderea unor indivizi în incinta Prefecturii din Haute-Savoie în această după-amiază„, a reacţionat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

NapocaNews