În secoul XXI, cuvântul de bază este ”tehnologia”. Aceasta a evoluat foarte mult în ultimele două decade, punând stăpânire pe viețile noastre. Sunt mulți critici care spun că tehnologia, în special zona digitală, ne răpește umanitatea. Procesele automatizate, roboții industriali, acțiunile tehnologice digitale sunt periculoase pentru societate și om. Toate acestea duc la dispariția unor meserii, dar și la înstrăinarea oamenilor unii de alții.

Sunt și foarte mulți oameni care conștientizează avanajele inovației tehnologice, creșterea economică și bunăstarea generală a societății, toate acestea fiind într-o strânsă legătură. Dacă am încerca împiedicarea capacității noastre de inovare, ar însemna diminuarea potențialului nostru de progres.

Ca să ne facem o idee despre cum tehnologia a influențat creșterea economică, am cercetat diferite industrii și aici putem menționa industria de muzică și filme, comerțul cu amănuntul, industria jocurilor, industria constructoare de mașini.

Industria de divertisment, secțiile de muzică și filme au evoluat foarte mult în ultimii 10 ani și asta datorită tehnologiei și inovației în acest domeniu. E mult mai ușor acum să se regizeze un film sau să fie compusă o melodie. Tehnologia a accelerat procesul de creație, realizare și montaj. Anual sunt produse sute de filme și mii de melodii, ceea ce în urmă cu 10-20 de ani era ceva greu de conceput și procesat.

Aparatura, gadgeturile și toate efectele existente ai redus foarte mult munca fizică. Cu noile camere de filmat sau cu noile instrumente, totul se poate realiza mai ușor și mai repede. Este adevărat că unele melodii nu sunt printre cele mai reușite sau unele filme nu se ridică la nivel de creație și scenariu cum se întâmpla în urmă cu mai bine de 20 de ani, dar odată cu evoluția tehnologiei, oamenii au început să consume tot mai mult aceste produse de divertisment și există gusturi și gusturi.

O altă industrie care a prosperat odată cu evoluția tehnologiei este cea a jocurilor și în special a jocurilor de noroc. Această industrie are o istorie lungă și a trecut prin multe transformări, însă cea mai rapidă evoluție a fost înregistrată în ultimii 20 de ani.

Datorită tehnologiei și a adezvoltării de gadgeturi, au apărut tot mai multe cazinouri online, ceea ce a dus la creșterea numărului de participanți, dar și la o varietate mai mare a jocurilor, în special a sloturilor. Au apărut foarte mulții producători de astfel de jocuri și cazinouri. Sunt jocuri pacanele online Play n Go, acesta fiind unul dintre cei mai vechi producători de astfel de jocuri.

Dacă în urmă cu 20-30-40 de ani, oamenii erau nevoiți să meargă într-un cazinou clasic pentru a se bucura de jocurile de noroc, iată că odată cu migrarea acestora în mediul online totul a devenit mai simplu. Acum oricine poate accesa pagina unui cazinou online și să aleagă jocul favorit.

Totul se traduce prin creștere economică. Industria jocurilor de noroc online au contribuit la economia națională cu peste 600 de milioane de lei în 2012, iar în 2019 suma depășise 800 de milioane de lei. Probabil că în 2021 va sări de un miliard.

Tehnologia a dus la dezvoltarea comerțului online. Dacă analizăm tot lanțul tehnologic, de la fabricarea produsului și până la cumpărarea acestuia de client, constatăm că tehnologia a ajutat toate ramurile să evolueze. Datorită tehnologiei, a crescut capacitatea de producție, de livrare și de comercializare.

În concluzie, inovația și tehnologia ne ajută să evoluăm și să avem o viață prosperă. Menționez că tehnologia nu înseamnă doar mediul digital. Așa cum am menționat mai sus, tehnologia face parte din viața noastră în orice domeniu și în orice industrie. Toate aceste evoluții se văd în creșterea economică și se simt în viața noastră cotidiană.

NapocaNews