Președintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul pregătește mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate, între care restricții pe timp de noapte și certificat verde în majoritatea activităților zilnice. De asemenea, masca redevine obligatorie atât în interior, cât și în exterior iar elevii de gimnaziu și liceu, nu doar cei din ciclul primar, intră în vacanță timp de două săptămâni.

Restricțiile se vor aplica de luni.

„Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experți în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune și în limbaj juridic”, a spus Klaus Iohannis.

„Va fi restricționată circulația în noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a spus Klaus Iohannis.

Radu Ștefan