Reprezentanții unei organizații de monitorizare a persecuțiilor și un director al unei instituții media creștină consideră că creștinismul ar putea crește exponențial în Afganistan, această afirmație îndrăzneață fiind lansată la aniversarea unui an de la preluarea puterii de către talibani după retragerea neinspirată decisă de către administrația președintelui american Biden.

Release International, un grup cu sediul în Marea Britanie care monitorizează persecuția creștină, a marcat prima aniversare a dominației dure a talibanilor printr-un comunicat de presă în care își arată convingerea că, în ciuda restricțiilor severe și chiar mortale, creștinismul ar putea crește exponențial în Afganistan.

În ciuda faptului că a remarcat că „persecuția creștinilor continuă nestingherită”, Release International a mai declarat că „există semne timpurii potrivit cărora  credința creștină ar putea crește în rândul afganilor în ciuda – sau din cauza – persecuției violente.”

Situația din Afganistan

După cum a relatat pe larg Faithwire, viața sub conducerea talibanilor a fost brutală, terifiantă și chiar mortală, în special pentru creștinii care sunt persecutați pentru că resping islamul. Exemplele de durere, sărăcie și persecuție se înșiră într-un flux neîntrerupt.

O femeie afgană a vorbit la începutul acestui an cu organizația de supraveghere a persecuției Open Doors USA, afirmând că talibanii merg „din ușă în ușă”, răpind fete tinere și ucigând creștini „pe loc”.

În ianuarie, Afganistanul s-a clasat pe primul loc în lume în ceea ce privește persecuția creștinilor, potrivit Open Doors USA. Această evoluție reprezintă cea mai mare schimbare din ultimele decenii, deoarece a reprezentat detronarea Coreei de Nord după ce aceasta s-a aflat pe primul loc timp de 20 de ani.

În afara de  persecuția creștinilor, viața în general a fost mizerabilă pentru afgani, drepturile femeilor fiind afectate în mod major, iar unii cetățeni sunt atât de disperați să-și asigure nevoile de bază încât se pare că își vând rinichii pentru a-și hrăni copiii.

Impactul haosului

Acest haos și această consternare i-a făcut pe tinerii afgani să caute răspunsuri. Shoaib Ebadi, președintele Square One World Media, o organizație media creștină, a declarat pentru Vocea Martirilor Canada că aceste întrebări i-ar putea determina pe tineri să caute alte opțiuni, cum ar fi creștinismul.

„Ei sunt dornici să audă despre lucruri noi, deoarece modul lor de viață care a continuat timp de secole nu a adus pace sau iertare, iar oamenii nu prosperă. Întotdeauna este vorba de lupte și răzbunare”, a spus Ebadi. „Ei pun totul la îndoială: propria credință, trecutul, prezentul și viitorul lor.”

Având acces la telefoanele mobile și la rețelele de socializare, el a spus că ei văd videoclipuri despre Isus și învață despre Biblie.

Ebadi crede că creștinismul s-ar putea răspândi atât în interiorul Afganistanului, cât și în rândul afganilor care au fugit în alte țări, afirmând că această creștere ar putea sfârși prin a fi chiar mai amplă decât cea observată în Iran, o altă națiune în care creștinii sunt adesea persecutați și totuși credința crește.

„Creșterea bisericii din Afganistan în următorii cinci, zece ani va fi de zece ori mai mare decât ceea ce s-a întâmplat în Iran. Nu știm cu exactitate ce se întâmplă… dar din experiența trecută, pot spune că Domnul este la lucru. Oameni noi în fiecare zi. Ceea ce știm este că oamenii își pun întrebări.”

Andrew Boyd, de la Release International, a declarat că este greu de confirmat statisticile actuale privind evanghelizarea sau convertirea în Afganistan, dar că echipa sa aude lucruri îmbucurătoare de la canalele TV creștine (care sunt recepționate în Afganistan).

„Este foarte, foarte greu să confirmăm toate acestea, dar primim rapoarte de la canalele TV, care sunt încă în contact regulat cu telespectatorii. Unii creștini reușesc încă să se întâlnească cumva, foarte atent, foarte precaut, cu alți creștini pe teren.”

El a continuat: „Există un mare risc în toate acestea, dar unul dintre canalele de televiziune este convins că, în prezent, creștinismul crește mai repede, pornind de la o bază foarte mică, trebuie să recunoaștem, în Afganistan.”

Boyd a spus că aceste rapoarte sunt „un motiv de optimism.”

Vă îndemnăm să continuați să vă rugați pentru Afganistan și pentru creștinii afgani în această perioadă dificilă. Rugați-vă ca Domnul să-i întărească acolo unde sunt, să-i păzească de teroarea talibanilor și să-i călăuzească către oameni ai păcii care să asculte și să primească Cuvântul lui Isus, sursa: Faithwire

Napocanews