Diana și Sorin Gadola, din Cluj-Napoca, au fost invitații ultimei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Alba Iulia în Postul Nașterii Domnului.

La întâlnirea de joi au luat parte clerici, credincioși, studenți teologi și tineri ai altor programe de licență și masterat din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

În prima parte a conferinței, părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, moderatorul evenimentului, a realizat o scurtă prezentare a celor doi invitați speciali, mulțumindu-le în mod deosebit pentru prezența la Alba Iulia.

Sorin Gadola (35 de ani), cunoscut până nu demult în calitate de co-fondator al Festivalului Untold de la Cluj-Napoca, a mărturisit celor prezenți modul în care s-a descoperit, cu adevărat, în Ortodoxie, după îndelungi căutări.

Pe parcursul prelegerii, împreună cu soția sa, Diana, a oferit mărturie despre drumul plin de provocări pe care l-a constituit redescoperirea lui Hristos, titrează Basilica.

Făcând referire la tema conferinței, Diana și Sorin au subliniat multiplele beneficii ale postului atât din punct de vedere spiritual, cât și trupesc.

În partea a doua a întâlnirii a avut loc o sesiune de întrebări, moderată de președintele ASCOR Alba Iulia, Petru Mircea.

Diana și Sorin Gadola au răspuns la întrebări oferind exemple concrete din viața de zi cu zi.

La final, grupul „Muguri de lumină”, format din elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, coordonat de pr. prof. Păunel Juchi, a interpretat două colinde tradiționale.

Apoi, în momentul obișnuit al rostirii rugăciunii de la final, toți cei prezenți au cântat împreună colindul „O, ce veste minunată”.

NapocaNews