Bibliotecarul Avram Iancu şi-a propus să parcurgă înot Marea Galileii, polisportivul din Petroşani afirmând că îşi doreşte acest lucru deoarece, în acest fel, doreşte să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a reuşit să realizeze, de-a lungul timpului, la înotul în ape deschise.

Iancu va înota în lungul Mării Galileii, pe o distanţă de peste 20 de km, cursa fiind programată în una din zilele cuprinse în intervalul 30 aprilie-4 mai, în funcţie de condiţiile meteo.

El a estimat că traversarea Mării Galileii va dura circa 10 ore, iar parcursul său va putea fi urmărit în timp real, cu ajutorul unei aplicaţii dedicate, pe pagina sa de Facebook.

Marea Galileei este un lac de apă dulce situat în nord-estul Israelului, are o adâncime de 44 metri, o lungime de 21 km şi o suprafaţă de 168 km pătraţi.

Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performanţe la înotul în ape deschise. În iulie 2022 a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie.

În anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Între reuşitele lui Avram Iancu se mai numără traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016.

În vara anului 2017, sportivul din Petroşani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

NapocaNews