Opera Națională Română Cluj-Napoca prezintă cea mai nouă producție a Operei clujene, PREMIERA spectacolului de operă DON GIOVANNI de Wolfgang Amadeus Mozart.

Spectacolul va fi prezentat în două distribuții diferite, astfel că publicul va avea ocazia în ambele seri să se bucure de interpretări unice, asistând, de fapt, la două Premiere, aflate sub conducerea muzicală a Maestrului dirijor David Crescenzi, în regia invitatului Paolo Bosisio și scenografia semnată de invitatul Domenico Franchi.

Mitul seducătorului Don Giovanni într-o lucrare muzicală de excepție

Acțiunea operei se desfășoară în Sevilla, Spania și spune povestea lui Don Giovanni, un seducător notoriu, impulsiv și carismatic, care își găsește sfârșitul după ce comite o serie de fapte imorale. Cu o muzică remarcabilă și personaje bogat conturate precum, figura tragică a Donnei Elvira și comicul de situație reliefat prin Leporello, valetul lui Don Giovanni, opera DON GIOVANNI a avut Premiera în 1787 la Praga, unde a fost dirijată de însuși compozitorul, devenind una dintre cele mai iubite și populare opere din lume.

Considerată o capodoperă a compozitorului W. A. Mozart, opera Don Giovanni va fi prezentată așadar, în PREMIERĂ vineri, 5 mai, de la ora 18:30, în Sala Mare a Operei, fiind urmată de o a doua reprezentație duminică, 7 mai, de la ora 18:30.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și de la Agenția de Bilete a Operei, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

NapocaNews