Românii ortodocși celebrează Floriile. Președintele Klaus Iohannis se află la Sibiu. El s-a oprit sâmbătă seară pentru câteva momente și a stat de vorbă cu jurnaliștii.

„Tuturor creștinilor care sărbătoresc Învierea Domnului acum le doresc Sărbători fericite – Hristos a înviat! – zile frumoase, liniștite, cu familia, cu prietenii, iar creștinilor care mâine au sărbătoarea Floriilor le doresc o zi frumoasă și La mulți ani”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Mai devreme, Administrația prezidențială a transmis mesajul șefului statului cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de creștinii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici, și al Sărbătorii Floriilor celebrate de ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante.

„Sfintele Paști ne oferă cu multă generozitate sensul, căldura și forța valorilor creștine, care continuă să ne fie și astăzi călăuză în vremuri dificile. Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiați în lumina speranței, a iubirii și a credinței!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

NapocaNews