Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au reţinut, vineri, trei traficanţi de droguri, după ce anchetatorii au găsit într-un autoturism al acestora peste 26 de kilograme canabis şi 18 kilograme substanţă cristalină (3-CMC).

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei trei traficanţi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu vara anului 2022, traficanţii au procurat, manipulat, stocat şi distribuit, în mod direct, droguri de risc şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din judeţul Cluj.

Unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 800 de grame de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reţinut şi infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Ulterior, au fost efectuate 8 percheziţii domiciliare, fiind găsită cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de canabis, dar şi sumele de peste 340.000 de lei şi 4000 de euro.

De asemenea, în continuarea cercetărilor, în interiorul unui autoturism a fost identificate şi ridicate cantităţile de peste 26 de kilograme canabis şi 18 kilograme substanţă cristalină (3-CMC).

În cursul zilei de vineri, un judecător de la Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

NapocaNews