Peste 1.500 de spectatori au asistat, vineri, la Cluj-Napoca, la deschiderea celei de a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în cadrul căreia actorul britanic Timothy Spall a primit Premiul pentru întreaga carieră.

„Este cunoscut pentru rolul vrăjitorului Pettigrew din seria Harry Potter”, a spus preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, oferindu-i trofeul actorului britanic, care a avut peste 150 de roluri în teatru şi televiziune şi care a fost nominalizat la Premiile BAFTA.


„Îmi place foarte mult ce am văzut, oamenii pe care i-am întâlnit la Cluj sunt încântători, este o experienţă plăcută până acum”, a afirmat, la rândul său, Timothy Spall, care a menţionat că se află pentru prima dată în România.

La gala de deschidere a TIFF a fost prezent şi primarul Emil Boc, care a subliniat că municipiul Cluj-Napoca este ceea ce este astăzi din punct de vedere cultural şi datorită Festivalului.

„Aţi pus Clujul pe harta lumii. Clujul vă mulţumeşte”, a transmis Emil Boc.

La eveniment au fost prezenţi şi membrii echipei filmului de deschidere a TIFF – „Northern Comfort” – Björn Hlynur Haraldsson (actor), Hafsteinn Gunnar Sigurđsson (director), Sol Bondy (producător).

A 22-a ediţie a TIFF are loc în perioada 9 – 18 iunie şi în cadrul festivalului vor fi prezentate 200 de filme din 45 de ţări, 380 de proiecţii, la care au fost invitate peste o mie de persoane din lumea cinematografiei, din ţară şi din străinătate.

NapocaNews