Materialul acesta se doreste a fi si un raspuns la observatiile si criticile unui „binevoitor”, la adresa celor scrise de mine, saptamana trecuta, cu privire la basmul si „originile” Ursulei de la UE…ca fiind „produsul finit” al relatiei amoroase dintre Fat Frumos si Baba Cloanta Cotoroanta. Adica cum mi-am permis eu sa scriu despre „originile nesanatoase” ale unui inalt demnitar european – mama eroina, tovarasa de viata si politician de renume mondial. Parca – parca aduce a ceva din Elena…nu cea din Troia, ci cea din Petresti. Bun – subiect inchis !

Si pentru ca pentru unii sunt un fel de „vanator” de inalti sau mai scunzi demnitari, m-am inarmat corespunzator si al pornit sa vad de ce sunt capabil. De data asta pe meleaguri natale, unde cel mai ravnit trofeu este „incoronatul Carpatin” sau cum mai este el denumit in dictionarul zoon ( Zoo ) politikon – lenesul ori mutul de Cotroceni.

Este ceva cu totul fabulos si unic in istoria noastra mai veche sau mai recenta, cum Klaus Werner Iohannis a castigat poll positionul de pe grila de start al alegerilor prezidentiale din Romania, mizand pe singura sa calitate – cea de mim. De aproape 9 ani ne arata cum se poate mima inteligenta si fonctia de Presedinte de tara. Si pentru ca sa nu oboseasca de atata mima si pantomima, ei bine, mimul Werner si-a ingropit pe parcursul sau politic un adevarat ansamblu de mimi, cu care da spectacole si se dau in spectacol repetand si respectand diverse partituri si scenarii, pe care le primesc de la „regizorii” politici de afara. Caci ei…

Orban, Catu si cu Ciuca
Sunt cu totii o naluca
Mimul Werner si ai lui
Cascadorii plansului.
Kunta Kinte nu e rau
Pentru omologul sau
Care-n Cotroceni traieste
Pomul asta unde creste ?!?

Dar cea mai mare pacaleala pe care ei ne-o servesc noua de multi ani, este aceea ca ei conduc si implicit ne conduc. De fapt ei doar mimeaza rolul de conducatori, de guvernanti, respectiv de Presedinte. Cosmarul Presedintelui si al guvernantilor este daca s-ar trezi intr-o buna dimineata si nu ar mai primi ordine si directive de afara – de pe la Bruxelles, Washington si

Este exact ca si in chestiunea legata de adevaratul intelectual. Pentru ca si aici multi doar mimeaza calitatea de intelectual. Adevaratul intelectual – este acela care gandeste, care isi construieste singur piesele de puzzle. Degeaba ai citit si memorat tone de lecturi , de carti, daca nu gandesti. Pentru asta ai nevoie sa analizezi, sa reflectezi, sa intelegi cu propriul tau creier. Sa ai simt si spirit critic. Sa ne te lasi pacalit si sa mergi dupa fenta. De aceea azi foarte multa lume nu are habar pe ce lume traieste si ce se intampla de fapt in jurul lor. Nu inteleg ce se intampla de fapt cu societatea moderna globalista de azi. O societate care ar trebui inainte de toate sa se ocupe de sanatate, de educatie, de invatamant, de cultura si istorie. Doar atunci o societate este sanatoasa. Noi azi din pacate traim intr-o lume bolnava. O lume a dorintelor desarte, a lacomiei, a raului, a egoismului. Noi am incalcat regulile pe care Dumnezeu le-a lasat pentru armonia Universului si a noastra implicit.

Conducatorii si politicienii mimeaza de ani buni si pe bani grei ca ne conduc. Sunt un fel de specimen de mimus sovieticus – europeanus – americanus. Mima lor ne-a costat si ne costa in continuare degradarea si distrugerea Romaniei. Insasi existenta noastra pe viitor ca si popor, ca si stat natiune este astazi jucata la „ruleta” politicii globalist colonialiste, care calca totul in picioare, precum invaziile migratoare din trecut. Logoul clasei politice romanesti este fara indoiala mimatul zambetului tamp al Presedintelui, care reflecta cel mai bine cine sunt si ce sunt, cei care de facto si de jure sunt responsabili sau mai bine spus iresponsabili total de destinul Romaniei.

Cu niste mimi nu poti conduce o tara – poti eventual sa dai si sa te dai in spectacol. Dar si acela modest pus in scena si de prost gust ! Exact ca si spectacolul politic de pe la noi !

Cristian Ardeleanu