Algeria a interzis filmul ”Barbie”, care a fost proiectat în mai multe cinematografe de pe teritoriul ţării în ultimele săptămâni, a anunţat, luni, o sursă oficială, precum şi site-ul local de ştiri 24H Algerie, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit sursei oficiale, filmul ”promovează homosexualitatea şi alte devianţe occidentale” şi nu ”corespunde credinţelor religioase şi culturale din Algeria”.

Cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile Barbie şi Ken, pelicula o are în prim-plan pe celebra păpuşă Mattel, care porneşte într-o aventură în lumea reală. Filmul a depăşit pragul de 1 miliard de dolari încasări la box-office-ul global de la premiera sa, pe 21 iulie.

Filmul este de asemenea interzis în Liban şi Kuwait.

Ministerul Culturii din Algeria monitorizează conţinutul filmelor proiectate în cinema şi poate sista proiecţia acestora.

Actriţa Margot Robbie, vedeta şi producătoarea din spatele celui mai mare succes al verii, urmează să câştige aproximativ 50 de milioane de dolari din salariu şi bonusuri de box office, scrie Variety.

Regizoarea şi co-scenarista filmului „Barbie”, Greta Gerwig, va primi, de asemenea, probabil bonusuri datorită succesului uriaş al filmului. „Barbie” a obţinut încasări uluitoare de 526,3 milioane de dolari în box office-ul intern de la lansarea sa, în urmă cu o lună, precum şi 657,6 milioane de dolari în box office-ul internaţional. Asta înseamnă 1,18 miliarde de dolari la nivel global – iar această cifră ar trebui să continue să crească, având în vedere că „Barbie” este încă în fruntea clasamentelor de box office.

Filmul este acum a doua lansare cu cele mai mari încasări din istoria Warner Bros. după „Harry Potter şi Talismanele Morţii – Partea 2”. Este, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări realizate vreodată de o femeie regizor, depăşind deţinătorul precedent al recordului, „Frozen II”, care a fost regizat în colaborare cu Jennifer Lee.

Pe lângă faptul că a dat viaţă popularei jucării pentru copii, Robbie a produs filmul prin intermediul companiei sale de producţie, LuckyChap Entertainment, pe care a fondat-o în 2014 împreună cu actualul ei soţ, Tom Ackerley, şi cu prietenii Josey McNamara şi Sophia Kerr. Scopul companiei a fost acela de a spune poveştile femeilor pe ecran şi de a sprijini femeile creatoare. Lista sa de proiecte include filmul nominalizat la Oscar „Promising Young Woman”, continuarea filmului cu supereroi „Birds of Prey” şi serialul Netflix „Maid”.