Americanii care trăiesc în celebrul oraș San Francisco se confruntă cu un exod teribil. Mari companii, renumite, și foarte mulți angajați pleacă lăsând în urmă clădiri goale.

Orașul San Francisco este una dintre cele mai mari aglomerări urbane din Statele Unite, parte a Silicon Valley. Pe rețelele sociale și în presă au apărut imagini și articole despre exodul în masă al marilor firme, mărci importante de pe piața comercială, și despre senzația că, pe zi ce trece, se conturează un oraș istoric părăsit.

Google Maps a postat un videoclip în care se văd mari lanțuri de magazine cu ușile ferecate, după ce s-au mutat din San Francisco.

Nume de marcă, inclusiv Whole Food și Nordstrom, s-au mutat recent din orașul californian pe fondul criminalității pe scară largă și a numărului de vizitatori în scădere.

Înregistrările video, făcute într-un magazin, au fost distribuite pe rețelele de socializare și arată cantități mari din stocul dulciurilor ținute încuiate pe rafturi. În videoclip, vitrinele abandonate sunt prezentate pentru CBS, Target, Office Depot și Walgreens.

Vitrine cu dulciuri ținute sub cheie. Foto Daily Mail

Magazinul Office Depot din clip s-a închis în luna aprilie a acestui an, în timp ce magazinul Crate &; Barrel care a fost fotografiat s-a închis în februarie anul trecut.

Gigantul de retail Nordstrom părăsit multe unități, dar a anunțat că își va închide toate locațiile din oraș.

Compania a declarat că, din cauza „dinamicii în schimbare” din San Francisco, va închide toate magazinele rămase în următoarele câteva luni.

În aprilie, și Whole Foods a anunțat că își închide toate locațiile, iar Anthropologie și Office Depot au luat, de asemenea, aceleași decizii.

Aceste magazine s-au alăturat listei tot mai mari de magazine care au abandonat orașul de coastă, inclusiv H&M, Marshall’s, Gap și Banana Republic. Autoritățile locale n-au reușit să găsească soluții ca să împiedice exodul. Presa e cea care trage un semnal de alarmă că se va ajunge la un oraș părăsit.

NapocaNews