Fosta primă doamnă a Moscovei, Elena Baturina, care se presupune că a luat cina cu vicepreședintele Biden în 2014 și 2015, și oligarhul Vladimir Evtușenko, care a organizat cel puțin două întâlniri cu Hunter Biden în timpul vicepreședinției tatălui său, au evitat din nou sancțiunile americane.

Elena Baturina este investitor în construcții și imobiliare. Până de curând, Evtușenko deținea controlul majoritar al unui conglomerat care includea contractori militari ruși, o bancă și cel mai mare furnizor de telefonie mobilă din țară.

„Astăzi, Statele Unite impun sancțiuni asupra a patru membri proeminenți ai elitei financiare din Rusia care au făcut parte din consiliul de supraveghere al Alfa Group Consortium, unul dintre cele mai mari conglomerate financiare și de investiții din Rusia”, a declarat Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken.

„De asemenea, impunem sancțiuni Asociației Ruse a Angajatorilor, Uniunii Ruse a Industriașilor și Antreprenorilor (RSPP), o organizație de afaceri rusă implicată în sectorul tehnologic al economiei Federației Ruse. Organizația a promovat înlocuirea importurilor și a convocat întâlniri pentru a promova răspunsurile la sancțiuni.”

Blinken a spus că oamenii de afaceri ruși Olegovich Aven, Mikhail Maratovich Fridman, German Borisovich Khan și Alexey Viktorovich Kuzmichev sunt desemnați pentru operarea sau pentru a fi operat în sectorul serviciilor financiare ale economiei Federației Ruse în timp ce RSPP este desemnat pentru operarea sau pentru a fi operat în sectorul tehnologic al economiei Federației Ruse.”

Interesant este că cei doi miliardari ruși au fost „uitați” în aceeași zi în care procurorul US Attorney din Delaware, David Weiss, a fost promovat pe post de consilier special pentru a investiga frauda fiscală și alte infracțiuni legate de Hunter Biden. 

NapocaNews