Odata cu iesirea din comunism, visul de aur al romanului post-decembrist, a devenit – vrem o tară ca afară. Eu personal care de cativa ani locuiesc afara, va spun cu mâna pe inimă – sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva! Mai exact, cum plastic se exprima prietenul si camaradul Ionuț – de luminile luciferice ale occidentului. Intr-adevar, occidentalii au o infrastructura si o logistică bine pusa la punct, bine organizata si intretinută, au un sistem sanitar-medical si administrativ-teritorial performant, mai putin educational, care este de factura transumanista, LGBT-istă, la pachet cu un parenting neomarxist. In plus procesul de descrestinare a societatii modernist-progresiste occidentale, este direct si invers proportional cu procesul in curs de islamizare a numeroase țări din vestul Europei.
Odata cu intrarea in structurile euro-atlantice, in special Uniunea Europeana, am fost si suntem in continuare supusi unui proces de occidentalizare fortată, in care ei ne dau bani pentru ca noi sa ne schimbam complet. De exemplu, sa renuntam la Biserica Ortodoxa, deoarece aceasta încurcă foarte rau acest proces, pe care autoritatile birocratice de la Bruxelles, il numesc pompos progres sau modernism. O sa incerc sa definesc cam ce ar insemna sa fim pe viitor, cum ar trebui sa devenim, pentru ca noi suntem intr-un fel acuma. Ce lucruri ar trebui sa se schimbe in existenta noastra cotidiana sau in comportamentul nostru, ca sa devenim occidentali. Asadar, pentru inceput, in loc sa avem Craciun si Pasti, sa avem mai multe festivaluri Untold. Adica mai putina cultura si civilizatie…si mai multa ghebosenie, drogangeala si alcoale. Mai departe – inlocuirea lui Eminescu, care pentru ei este un personaj antisemit si bolnav, cu o intreaga pleiada de no name-uri, născuti talent din spuza cancel culture si ucid prematur speranta. Falsificarea si renuntarea la istoria românilor, precum si marginalizarea, culpabilizarea cercetatorilor, istoricilor si academicienilor romani care nu adoptă si promoveaza linia directoare. O directie impusă de un alde Boia-ua si alte „condimente” din dulapul cu minciuni, manipulare si culpabilizare ideologica a istoriei noastre nationale.
Si uite asa noi devenim doar un teritoriu, in care memoria se sterge si devenim o tara africana, in care trebuie sa urmam regulile patronului. Adica astazi, din punctul meu de vedere, occidentalizarea pentru noi inseamna ”africanizare” – suntem un fel de Africa alba a Europei, alaturi de Bulgaria si alte tari din estul Europei. Cam asta suntem noi pentru occident. Si pentru americani bineinteles. Cu mentiunea ca in plus, cow-boii aia de americani, habarnu-au unde se afla Romania pe harta. Dar ne dau si impun lectii!
Si au si cui sa le dea. Deoarece avem de la an la an politicieni tot mai slabi, mai inculti si incompetenti. Datorita slugarniciei lor fara margini, am ajuns in situatia in care firmele mici si mijlocii romanesti sa fie distruse, in care capusele multinationale sunt favorizate mereu sa faca bani si sa fraudeze statul roman, la o saracire intinsa a unei bune parti a populatiei si la o emigratie si mai puternică – o plecare masiva din România, la distrugerea culturii românesti in toate directiile…carte, teatru, film, muzica, arta. Dar devenim capitalisti. Un fel de lumea a treia sud americana…cu multa mizerie si saracie.
Stau azi si rememorez cum din sperantele pe care le aveam, pentru ca toata lumea dorea, credea in UE, in NATO, idealuri care intre timp s-au dovedit a fi o himeră pentru Romania. Intr-adevar occidentalii si americanii capitalisti ne-au adus ceva prosperitate, dar România a dat la schimb suveranitatea, independenta, economia, populatia. Si daca se va continua in directia asta, viitorul nu poate fi decat unul dezgustator. Pentru a schimba ceva cu privire la rolul si statutul nostru in cadrul aliantelor euro-atlantice, este nevoie urgenta de o românizare a politicii noastre externe. Nu in sens etnic, desi si asta este o problema, ci românizare in sensul interesului geo-strategic. Diplomatia romaneasca sa tina cont in primul rand de interesele României. Colaborare nu inseamna subordonare!
Și dacă nu am reusit cu „Romania educată” a lui Werner, avem in schimb „România frumoasa”…a lui Gheboasa !
Cristian Ardeleanu