Discurs de prezidențiabil? Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă, vineri, că apreciază susţinerea Ungariei în problema aderării României la Schengen, dar politicienii din ţara vecină ”calcă în străchini” uneori şi s-au afişat public cu liderul rus Vladimir Putin. ”Când stai la masă cu Putin, e cam greu să decizi în Uniunea Europeană”, a afirmat Boc, comentând afirmaţia ministrului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, potrivit căreia aderarea României la Schengen va fi o prioritate anul viitor când Ungaria va avea preşedinţia rotativă a UE, transmite News.ro

”Apreciem din curtoazie susţinerea, cine poate refuza susţinerea unui stat membru al Uniunii Europene. Foarte bine, bine venit, dar acolo sunt mai multe necunoscute. Hai să vedem cum va arăta preşedinţia Ungariei în şedinţa Consiliului Uniunii Europene. Când stai la masă cu Putin e cam greu să decizi în Uniunea Europeană, după părerea mea, aşa îmi zice mie instinctul. Nu prea poţi să fi şi cu Putin şi cu Bruxelles-ul, e cam greu, e cam greu”, a declarat, vineri, Emil Boc, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Ziua de Cluj.

Primarul din Cluj-Napoca crede că aceasta este o problemă pe care trebuie să o rezolve Uniunea Europeană, întrucât ”avem doar un singur aversar politic în Uniunea Europeană care nu ne susţine – Austria”.

”Uniunea Europeană are de rezolvat o mare problemă anul viitor, când urmează preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene care este asumată de Ungaria (…) Ungaria este o ţară demnă, responsabilă, un popor minunat, dar uneori liderii lor mai calcă în străchini. Când un asemenea lider îţi calcă în străchini şi te afişezi public, pe mapamond, cu un alt lider care e de altă tabără, cu alte opţiuni, cu alte viziuni, care, repet, are o altă abordare asupra vieţii în Europa, trebuie să-ţi dea de gândit ce faci. E chestiunea aceasta că nu poţi fi şi în cărută şi pe jos, cum se spune în România”, a mai declarat Emil Boc.

NapocaNews