China, cunoscută după numele de „Țara Dragonului”, este una dintre cele mai vechi civilizații de pe pământ. Aceasta are o moștenire istorică bogată care se întinde în decursul a mii de ani și o cultură impresionantă, care a influențat o mare parte a lumii. Cu peisaje variate, orașe ce încă își păstrează tradițiile vii, ea oferă, astfel, o experiență fascinantă pentru orice călător curios să descopere noi obiceiuri. În acest articol, îți vom prezenta cele mai cunoscute și frumoase destinații, pe care nu trebuie să le ratezi, atunci când ajungi aici.

Iată 5 destinații celebre din China pe care trebuie neapărat să le vezi

  1. Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Chinei și o destinație pe care nu ai cum să o ratezi, dacă ajungi aici. Acesta a fost construit de-a lungul mai multor secole pentru a proteja Imperiul Chinez împotriva invaziilor, acest monument uriaș având o întindere de peste 21.000 de kilometri. Cea mai bună parte care a fost păstrata odată cu trecerea anilor se află la Badaling, la aproximativ 80 de kilometri de Beijing. Așadar, de aici poți vedea peiseje minunate și vei putea descoperi turnurile și fortificațiile din cadrul acestei construcții.

  1. Beijing

Capitala Chinei, Beijing, este un centru cultural și istoric important, plin de locuri frumoase pe care trebuie să le vezi. Printre cele mai populare atracții turistice se numără Piața Tiananmen, unde vei găsi minunatul Orașul Interzis, celebru pentru această regiune. Mai mult, trebuie să iei în calcul și complexul de palate imperiale în care au trăit și au domnit împărații chinezi. Dacă și tu vrei să ai parte de un circuit în China de poveste, cei de la karpaten.ro te vor ajuta să ajungi acolo fără prea multe bătăi de cap. Totodată, odată ce ai pășit în această țară asiatică, nu uita să treci și pe la Templul Cerului, un alt loc semnificativ, acesta fiind celebru pentru arhitectura sa originală, dar și pentru rolul său istoric în ritualurile imperiale.

  1. Armata de Teracotă

Xi’an este un oraș istoric situat în inima Chinei, acesta fiind renumit pentru descoperirea uimitoare a Armatei de Teracotă. Ea este alcătuită din mii de statui, fiecare reprezentând câte un soldat, însă partea cea mai interesantă este că niciunul nu este identic cu celălalt. Această descoperire este una dintre cele mai mari realizări arheologice ale secolului XX, ce îți oferă o imagine memorabilă din trecutul Chinei antice.

  1. Grădinile Chineze

Pe lista noastră mai includem și orașul Suzhou, care este situat în apropierea Shanghai-ului și este faimos pentru grădinile sale chineze tradiționale. Mai mult, grădinile private, de exemplu, sunt o adevărată operă de artă, ele fiind caracterizate de lacuri, poduri arcuite și plante îngrijite cu mare atenție. Dacă ajungi în aceste locuri, nu trebuie să ratezi, astfel, grădinile din Suzhou, deoarece acestea îți oferă o experiență minunată și o imagine amplă asupra frumuseții tradiționale chinezești.

  1. Regiunea Guilin

Nu în ultimul rând, regiunea Guilin din sudul Chinei este cunoscută pentru peisajele sale care îți vor tăia respirația. Aici poți vedea Peștera Reed Flute, cunoscută și drept Peștera „Curcubeu”, dar și satele tradiționale din jur, pentru a înțelege mai bine cultura locală. De asemenea, cea mai celebră imagine a acestei regiuni se poate vedea de pe marginea Râul Li, unde vei avea ocazia să navighezi și să admiri stâncile și munții, cu forme și vegetații unice.

În concluzie, China este o țară cu o istorie remarcabilă și tradiții minunate, pe care trebuie să le cunoști în detaliu. Dacă nu ai ajuns încă aici, trebuie să adaugi această destinație pe lista ta de vacanțe. Tu ce ai vrea să vizitezi, dacă vei ajunge în Țara Dragonului?

NapocaNews, Sursă foto: pexels.com