Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA reprezintă o puternică aducere aminte că nu putem să ne uităm pur şi simplu la antisemitism ca şi cum ar fi doar ceva din trecut, a declarat, într-o postare pe pagina Guvernului, premierul Marcel Ciolacu, după vizita sa la instituţia muzeală din Washington.

„Muzeul Memorial al Holocaustului este o puternică aducere aminte că nu putem să ne uităm pur şi simplu la antisemitism ca şi cum ar fi doar ceva din trecut. Trebuie să ne angajăm cu toţii pentru a ne asigura că istoria nu se va repeta”, a afirmat Ciolacu, în postare.

El a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spaţiu de reculegere, unde a aprins o candelă, alături de membri ai delegaţiei sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat apoi în cartea de onoare a Muzeului.

Alături de delegaţia română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

 

 

Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Ea i-a transmis premierului că România este considerată un lider în ceea ce priveşte amintirea istoriei Holocaustului. „Mulţumesc foarte mult”, a spus ea. Totodată, a vorbit despre simbolistica Muzeului, despre „fractura în civilizaţia Occidentală” în cel de-Al Doilea Război Mondial şi despre „cum a fost posibil ca nişte oameni să facă aşa ceva altor oameni, lucru care a început într-o ţară precum Germania, cu o populaţie foarte educată, foarte evoluată, cu o constituţie democratică, stat de drept, care a alunecat în genocid”.

NapocaNews