Dacă vrei să îţi modernizezi spaţiul de locuit și să obţii confortul dorit, atunci trebuie să iei în considerare un design de living open space. Cu atâtea opţiuni de mobilier și de finisaje disponibile, poţi să creezi un spaţiu care să îmbine perfect funcţionalitatea cu estetica. 

Iată cum poţi face acest lucru pentru a obține un spațiu armonios din toate punctele de vedere

 

Începe prin alegerea finisajelor potrivite 

Optează pentru podele de lemn, plăci ceramice sau parchet. Acestea pot fi îmbinate între ele prin intermediul unor profile speciale şi astfel vei reuşi să creezi un design frumos și distinct. De asemenea, poţi alege un model de parchet care să fie uşor de întreţinut și rezistent la zgârieturi, precum este parchetul triplu stratificat de la Valprestparchet.ro. Făcând o astfel de alegere, cu siguranță nu vei avea niciun regret!

 

Treci apoi la selecţia mobilierului 

Este important să alegi piese de mobilier care să fie funcţionale și să ofere spaţiu de depozitare pentru obiectele personale. În cazul unui living open space, este indicat să alegi o canapea confortabilă dar și alte piese de mobilier precum fotolii, comode și sertare. În plus, poţi să incluzi și o masă de living în funcţie de stilul de amenajare pe care îl preferi.

 

Paleta de culori trebuie stabilită cu grijă 

Alegerea unei culori adecvate pentru pereţi, mobilier și podele poate fi foarte importantă în crearea unui aspect armonios. Poţi opta pentru culori atemporale precum alb sau gri, dar poţi alege și culori mai îndrăzneţe precum portocaliu sau verde. Asigură-te că alegi o paletă care să fie compatibilă cu preferinţele tale și care să se potrivească cu stilul general al camerei.

 

Foloseşte lumina la maximum 

Un living open space nu ar trebui să fie întunecat și anost. Încorporarea luminii naturale și artificiale este esenţială pentru a crea un spaţiu viu şi primitor. Poţi adăuga lustre cu lumini puternice, spoturi sau chiar lampadare de podea. De asemenea, poţi adăuga câteva plante verzi în încăpere pentru a aduce o notă de prospeţime și culoare.

 

Este important să acorzi atenţie detaliilor 

Acestea pot fi ceea ce face diferenţa între o cameră obişnuită şi un living open space care iese din anonimat. Adaugă perne decorative pe canapeaua ta și optează pentru covoare de calitate însoţite de draperii și perdele frumoase. Fiind alese cu grijă, acestea vor fi deosebite şi vor completa armonios decorul.

 

Un living open space este o modalitate excelentă de a adăuga spaţiu, confort și stil casei tale. Cu alegerea adecvată a finisajelor, mobilierului, culorilor și iluminatului, poţi crea un living care să îţi îndeplinească toate cerinţele. Urmând aceste sfaturi simple, vei reuşi să creezi cel mai bun living open space pe care l-ai visat vreodată! Continuă să explorezi și să fii creativ – posibilităţile sunt infinite!  

 

NapocaNews, Sursa foto: Pexels.com