Bucătăria reprezintă, pentru mulți, locul unde aceștia petrec cel mai mult timp, în care aromele îmbietoare se amestecă bine cu momentele frumoase alături de familie și cei apropiați. Astfel, amenajarea acestui spațiu este atât despre funcționalitate, cât și despre stil, iar dacă te afli în impas și nu știi cum să-l decorezi, ai ajuns unde trebuie!

Iată trei stiluri de design care ar putea să îți transforme bucătăria într-un spațiu cu totul deosebit

  1. Stilul rustic

Unul dintre cele mai îndrăgite stiluri de design pentru bucătărie este cel rustic, iar această alegere te poate transpune în atmosfera caldă a caselor de la țară, aducând elemente naturale și detalii rustice în locuința ta. Culorile calde, precum maroul sau verdele închis, pot oferi o senzație primitoare și tradițională, iar în ceea ce privește materialele, lemnul este esențial într-o astfel de bucătărie. Introdu mobilier din lemn masiv, cu finisaje naturale sau vopsite în culori care fac apel la natură, iar blatul de bucătărie să fie din piatră sau ceramică, ca să poată completa cu succes aspectul. Accesoriile joase, cum ar fi un candelabru de fier forjat deasupra mesei sau un ceas cu cadran mare și cifre romane pe perete, vor contribui și ele la crearea acestui design rustic și, nu în ultimul rând, nu uita de un covor textil sau o bucată de țesătură în nuanțe naturale, pentru a încălzi atmosfera.

  1. Stilul modern

Pe de altă parte, dacă preferi liniile curate și o estetică minimalistă, un design modern pentru bucătărie ar putea fi alegerea perfectă pentru tine, punând accentul pe funcționalitate și spații deschise, ceea ce va aduce un aer proaspăt și contemporan în casă. În cazul acesta predomină culorile neutre, precum alb, gri sau negru, care creează un cadru simplu și elegant, iar mobilierul simplu și finisajele lucioase sau mate se potrivesc perfect într-o bucătărie modernă. Spre exemplu, pe site-ul celor de la Hornbach.ro, vei putea regăsi numeroase modele de chiuvete de bucătărie, chiar în stil modern, așa că poți arunca o privire acolo și sigur vei găsi ceva conform gusturilor tale. Dacă dorești să obții un aspect mai high-tech, poți alege electrocasnice integrate și accesorii metalice, cum ar fi mânerele de uși și robinetele din oțel inoxidabil. Pe lângă acestea, un alt element ce nu trebuie trecut cu vederea sunt corpurile de iluminat suspendate sau spoturi încorporate în tavan, care evidențiază zonele de lucru și creează o atmosferă cozy.

  1. Stilul vintage

Într-un final, dacă ești atras de farmecul vechiului și adori elementele vintage, o bucătărie cu accente retro ar putea fi alegerea ideală, ce te va purta înapoi în timp în anii ’50 sau ’60, cu un amestec de culori vibrante. Aici e prezent mobilierul cu linii curbe și finisajele cu accente metalice, precum crom sau cupru, alături de culorile puternice, cum ar fi roșu, albastru sau galben, care oferă vitalitate spațiului respectiv. Adaugă și accesorii cum ar fi tacâmurile cu mâner colorat, veselă cu modele retro sau electrocasnice cu un design inspirat din acea perioadă, iar un ceas de perete cu cifre mari și o perdea cu imprimeu retro pot aduce acea notă finală de vintage.

 

În concluzie, amenajarea bucătăriei tale poate fi mai distractivă decât ți-ai fi închipuit, deoarece cu oricare dintre aceste trei stiluri de design poți crea decorul perfect pentru a transforma acest spațiu într-un loc special, potrivit personalității ș gusturilor tale.

NapocaNews, Sursă foto: Unsplash.com