Numărul pensionarilor speciali se dubleaza în următorii ani. Rezultatul reformei lui Ciolacu?

Functionarii care muncesc sunt dați afară. Pensiile speciale cresc.  Consecintele reformei lui Ciolacu. Numărul pensionarilor speciali ar urma să se dubleze în următorii ani. Avertismentul a fost dat de unul dintre foștii directori ai Băncii Naționale a României. Fenomenul ar pune și mai multă presiune pe bugetul statului.

 

 

Numărul beneficiarilor care primesc pensii speciale ar urma să crească în următorii ani. Conform previziunilor fostului director al BNR, cifra celor care încasează astfel de beneficii generoase ar putea atinge pragul de 300.000.

Eugen Rădulescu, fost director al BNR susține că numărul celor care primesc pensii speciale va crește cu  50%. Astfel, totalul celor care primesc aceste remunerații ar ajunge pa 300.000.

Fostul reprezentant al Băncii Naționale a României a precizat că în nicio altă țară europeană nu sunt oferite pensii speciale la 45 de ani. Mai mult, beneficiarii să ajungă să primească remunerații mai mari decât ultimul salariu încasat.

Fostul oficial BNR este de părere că numărul celor care primesc pensii speciale va ajunge de la 200.000 la 300.000 în viitorul apropiat.

„Nu se poate așa ceva, la noi se poate. Și am înțeles că s-a rezolvat problema, peste 40 de ani. Avem în sfârșit un program de țară. Rezolvăm pensiile speciale peste 40 de ani. Acum avem 200.000 de oameni care ies la pensie între 45-50 de ani, 200.000! În 10 ani vom avea 300.000. ”, a adăugat acesta.

NapocaNews