Au participat patrioții. Societatea Avram Iancu a organizat, joi, la Cluj-Napoca, un marș al Recunoștinței dedicat personalităților care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1918.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au participat la manifestarea omagială „Marsul recunoștinței – Cluj-Napoca 2023”.

Inițiată în anul Centenarului Marii Uniri și organizată de Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu”, această inițiativă lăudabilă este dedicată personalităților istorice cu monumente ridicate pe raza municipiului Cluj-Napoca și care au contribuit, atât prin dăruire, sacrificiu și munca lor excepțională, neobosită, la înfăptuirea Unirii de la 1 Decembrie  1918.

Cu această ocazie, Consiliul Județean Cluj a depus o coroană de flori la monumentul Marelui Voievod Mihai Viteazu, primului întregitor de neam, cel care a reușit să unească cele trei țări române locuite de vorbitori ai aceleiași limbi și păstrători ai acelorași credințe și tradiții.

Ulterior festivității de depunere de coroane și jerbe de flori, cei prezenți au pornit într-un marș al bucuriei și gratitudinii către statuile lui Alexandru Ioan Cuza, Mitropolitului Nicolae Ivan, Avram Iancu, Alexandru Vaida-Voievod, Iuliu Maniu, Andreu Mureșanu, Cardinalului Iuliu Hosu, respectiv către monumentele Școala Ardeleană și Monumentulor Memorandiștilor.

NapocaNews