Primul român campion mondial la box profesionist şi campion naţional la raliu, Mihai Leu, şi-a donat medalia de aur obţinută la Campionatul Naţional de Box din 1983 pentru a fi topită şi transformată în fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric.

„Mihai Leu şi-a oferit prima medalie de aur obţinută la nivel naţional pentru copiii care luptă cu cancerul în cadrul programului MedLife de testare genetică gratuită (…) Sportivul a vizitat copiii bolnavi de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca şi a oferit primele 21 de fundiţe celor care au supravieţuit cancerului, devenind astfel Campioni ai Speranţei. Până în prezent, aproximativ 300 de copii cu afecţiuni oncologice au fost înscrişi în programul #SperanţaNuMoareDeCancer, reprezentând peste jumătate din totalul celor diagnosticaţi anual în România. Înscrierea în program se face în continuare gratuit prin completarea formularului şi încărcarea dosarului medical al fiecărui pacient pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer, #SperanţaNuMoareDeCancer fiind un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife. În prezent, MedLife este operatorul care deţine cea mai mare expertiză în sfera de secvenţiere genetică şi una dintre cele mai mari reţele de laboratoare şi centre de recoltare la nivel naţional”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de MedLife.

Potrivit sursei citate, lansat în urmă cu un an, programul #SperanţaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 300 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticaţi anual cu afecţiuni oncologice.

„Această medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion naţional, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Să fii campion înseamnă să ştii să visezi frumos, să te lupţi pentru ce-ţi doreşti şi să fii convins că orice este posibil. Pentru mine care am venit dintr-un sport puţin mai dur să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit eşti, indiferent de cât de aproape eşti de a ceda. Poţi fi de multe ori la limita dintre a câştiga şi a pierde, dar este foarte important să crezi în tine şi să nu renunţi niciodată. Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinţii lor că există speranţă. Există speranţă prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife şi există speranţă prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează. Eu cred în şansa lor de a deveni Campioni ai Speranţei”, a declarat, potrivit comunicatului menţionat, Mihai Leu, care este şi Ambasador al Speranţei în cadrul programului gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticaţi cu cancer.

NapocaNews