Sâmbătă 25 mai 2024 în sala „Ion Burnar” din cadrul Bibliotecii județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, a avut loc o nouă întrunire a Cenaclului Ligii Scriitorilor din România, Filiala Maramureș, condus de scriitoarea Carmena Băințan, care a adresat un salut cordial tuturor participanților și a evidențiat ca prim subiect pe ordinea de zi personalitatea marelui poet, romancier, eseist, critic literar Felix Andercu, născut la 26 martie 1891 și decedat la 12 decembrie 1962.

Felix Andercu fiind considerat cel mai prolific prozator de origine greacă. S-a împrietenit cu marele poet Tudor Arghezi, cu care a editat revista ” Bilete de papagal”.

Felix Andercu fiind un scriitor complex, a scris  pe lângă altele  scenarii radiofonice, traduceri etc.

Despre scriitor au rostit alocuțiuni și au citit poezii din creația acestuia: Carmena Băințan și Daniela Micu, Janeta Coroiu, Liviu Coroiu, Aurelia Oancă, Stefan Herțeg.

În minutele următoare a fost prezentat noul număr, iulie -august -septembrie 2024 al revistei de literatură și artă „Freamăt”, (foto) care apare sub egida Ligii Scriitorilor din România.

 În final s-au prezentat creații proprii.

Au citit fie poezii sau proză (în această ordine)scriitorii: Viorica Gainariu, Grigoraș Ciocan, Vasile Dan Marchiș, Lucia Virginia, Carmena Băințan, Aurelia Oancă, Maria Focse, Liviu Coroiu, Janeta Coroiu, Daniela Micu.

Vasile Dan Marchiș 

Ofițer de presă al Ligii Scriitorilor din România, fondatorul revistei Sintagme codrene