Părintele Profesor Stelian Tofană le va vorbi tinerilor la conferința intitulată „Dependențele – o robie? Drogurile și enigma lor”, desfășurată la Centrul Cultural Dacia din Bistrița duminică, 2 iunie 2024, de la ora 19:00.

„Conferința va fi axată pe abordarea unor teme de interes major pentru tineri și copii: dependențele și impactul acestora asupra societății”, transmite Părintele Tudor Mudure, Inspector eparhial de tineret la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

„Plecând de la o realitate tot mai stringentă a dependențelor în rândul tinerilor și de la citatul biblic: Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit (II Petru 2,19), Părintele Stelian Tofană va aborda holistic impactul viciilor, contribuind la o mai bună conștientizare a riscurilor și va propune soluții și suport.”

Evenimentul face parte dintr-un proiect menit să prezinte și să analizeze pericolul dependențelor și a consecințelor acestora în plan personal, social și al sănătății.

Momentele artistice vor fi oferite de Teodora Matean, de grupurile de tineri din Protopopiatul Beclean, de Corul de copii de la Parohia Feldru și de Corul de copii AXIOS al Parohiei „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Bistrița.

Participarea este gratuită și se adresează adolescenților, tinerilor și tuturor celor implicați în lucrul cu tinerii: părinți, profesori, psihologi. Invitațiile sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Dacia.

În luna iunie este marcată Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, iar organizatorii intenționează să crească gradul de conștientizare asupra impactului extrem de nociv generat de dependențe.

Conferința este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița, Năsăud și Beclean, Protopopiatul Ortodox Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Părintele Profesor Stelian Tofană, îndrăgit pentru darul său de predicator, este doctor în Teologie și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

NapocaNews, Sursa foto: Radio Renașterea