Fostul consilier al lui B. Johnson a răbufnit: „Ucraina e un stat mafiot și corupt. Ne-a păcălit practic pe toți!”

Fostul consilier principal al lui Boris Johnson, Dominic Cummings (foto), a lansat joi un atac împotriva sprijinului Occidental pentru Ucraina.

Într-un interviu pentru ziarul I, Cummings – fost consilier al premierului Johnson – a declarat că Occidentul „nu ar fi trebuit niciodată să intre în toată situația stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât la Moscova.

Fostul consilier a fost usturator față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Aceasta nu este o reluare a anului 1940, cu Zelenski ca defavorabilul Churchillian”, a spus el. „Tot acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți și, în consecință, o să fim f****i cu toții. Suntem f****i acum, nu?”, a adăugat acesta, potrivit Politico.

El a susținut că războiul nu va face decât să întărească relația dintre Rusia și China, spunând că națiunile occidentale „au împins [Rusia] într-o alianță cu cea mai mare putere producătoare a lumii”.

Cummings critică de mult sprijinul pentru Ucraina, o poziție care îl pune puternic în dezacord cu vechiul său șef Johnson, un susținător vocal al efortului de război al lui Zelensky și al Ucrainei.

NapocaNews