Concursul Eurovision din acest an a fost marcată de o serie de controverse semnificative. Israelul a fost subiectul unor huiduieli constante, Greta Thunberg fiind și ea implicată în proteste. În paralel, Olanda a fost nevoită să se retragă din competiție chiar înainte de finală.

Finala a fost, de asemenea, plină de surprize pentru unii. Și asta pentru că Nemo Mettler, cunoscut în Elveția pentru cele patru premii muzicale câștigate în 2018, chiar pentru „Cântecul Anului” cu single-ul său „Du”, a fost declarat câștigător.

 

El este primul artist non-binar care câștigă Eurovision. „The Code” spune el, nu este doar o melodie, ci prezintă parcursul său de când și-a dat seama că nu se identifică nici ca bărbat, dar nici ca femeie.

Personalitatea sa este cea care a împărțit publicul în două tabere. Unii îl susțin, iar alții spun că nu avea ce să caute pe scena concursului. Totuși, la Eurovision 2024, Nemo a obținut 591 de puncte.

Tânărul are 24 de ani și a avut o apariție excentrică pe scenă. A purtat o fustă și un sacou colorat, făcând mai multe mișcări senzuale. El a explicat cum privește el „genul”, spunând că se imaginează ca fiind „o mică stea”.

NapocaNews