După peste două decenii petrecute în Austria, în 2021, soții Mimler au ales să se stabilească în România alături de cei șapte copii ai lor. De atunci, familia s-a extins, ajungând la nouă copii.
Cei nouă copii sunt crescuți în lumina valorilor creștine, aproape de Biserică. Pe lângă educația școlară, aceștia participă la slujbe și se roagă împreună.
Într-un interviu acordat pentru Trinitas TV în 2024, tatăl, Gabriel, vorbește despre modul de viață al familiei:
„La noi tot timpul a fost familia pe primul loc și cum o percepem: este crucea asta frumoasă, nu crucea în sens tragic, ci crucea Învierii pe care o purtăm, să ne slujim unii pe alții, cum a zis și Hristos, suntem Biserica mică și să reflectăm lucrul ăsta în viața de familie”.
Viața în comunitatea din Valea Uzei
„Asta am găsit, niște oameni generoși, niște locuri mirifice care, nu știu dacă au pereche, și trăirea ortodoxă care presupune suflet viu”.
De asemenea, acesta a mai vorbit despre întoarcerea în România și despre cum s-au adaptat copiii la comunitate.
Binele în slujba comunității
Visul celor doi părinți este acela de a crea un spațiu viu unde să se cultive spiritul comunitar și să se ofere sprijin în educația copiilor. Pentru a pune în practică această viziune, familia Mimler a înființat o organizație non-guvernamentală, menită să amenajeze un parc natural și un spațiu destinat taberelor pentru tineri.
Prima etapă a proiectului a fost inaugurată în septembrie 2024, eveniment la care au participat peste trei sute de persoane. Prin acest demers, dar și prin exemplul personal, familia Mimler își dorește să inspire tinerii să construiască familii frumoase, să fie modele demne de urmat în societate.
Biserica Ortodoxă Română susține familiile numeroase prin diverse programe și proiecte cu caracter social, precum Programul de solidaritate „Sfântul Stelian” al Arhiepiscopiei Iașilor, prin intermediul căruia, familiile cu mulți copii primesc periodic ajutoare din partea eparhiei.
NapocaNews, Foto credit: arhivă personală Gabriel Mimler