Bolnavii hemodializați de la centrul din Dej vor să intre în greva foamei. Ei nu doresc mutarea centrului la Cluj-Napoca. Dacă nu se va rezolva cererea lor vineri la ora 12.00 vor intra în greva foamei, conform declarației lui Vasile I. Bunea pentru NapocaNews. Ei au trimis o scrisoare deschisă firmei Fresenius Medical Care Romania SRL. Vă prezentăm scrisoare în întregime:

C Ă T R E :

Fresenius Medical Care Romania SRL
Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 19-21, Et. 3,
Baneasa Business Center, sector 1
Bucuresti

marketing.fresenius@fmc-romania.ro

Domnului Director General Dr. Alexandru Ciolan
Medic ortoped ??? ce caută un ortoped, la nefrologie ?

T I T L U :
NU VĂ JUCAȚI CU VIEȚILE NOASTRE, VA EXPLODA MĂMĂLIGA ROMÂNEASCĂ ȘI VE-ȚI RĂSPUNDE PENAL !!!!!!!

Stimați domni așa zis capitaliști, urmaşi demni ai comuniştilor aboliţí, ciocoi nesăturați de bani și venituri, obținute din sîngele nostru, nu vă jucați cu focul, produceți un efect de Hiroșima, o exlozie în lanț, care vă poate duce lângă Becali.
Noi, bolnavii hemodializați la centru din Dej, vă comunicăm de urgență următoarele:

– Nu suntem de acord să ne transferăm la Cluj, din motive obiective, ce țin de starea noastră de sănătate. Nu ne puteți și nu aveți dreptul SĂ NE CONDAMNAȚI LA MOARTE.!!!
Ne obligați ca să facem 60 de km. în loc de 12, pe o șosea națională pe care zilnic se întâmplă accidente de circulație, cu o firmă anonimă Help Trans din Abrud, cu care aveți tot felul de afaceri necurate.!!! Ce caută Abrudul !!!! în județul Cluj ????
– Unde și la cine ca persoană politică, ați cotizat de vi sau oferit atâtea facilități. Serviciile speciale vor afla, iar anchetele declanșate vot umple dubele cu voi.
– Ne credeți neinstruiți, neșcoliți, retardați mintal, dobitoci sau goimii voștri ?

– VĂ ATENȚIONĂM CĂ NU VE-ȚI TRECE, DECÂT PESTE CADAVRELE NOASTRE. ÎMBUIBAȚILOR ORBIȚI DE BANI, VILE, AVERI ÎN ȚARĂ ȘI PESTE HOTARE!!!
– AM SESIZAT PARCHETUL GENERAL, de pe lângâ Inalta Curte de Casație și Justiție CU DENUNȚ PENAL îndreptat împotriva firmei FRESENIUS, pentru tentativă de CRIMĂ COLECTIVĂ și GENOCID, prin metodele medicale reduse la maximum, și care ni s-au aplicat din ordinul vostru, HIDOS și CRIMINAL. Cum VĂ MAI RABDĂ PĂMÂNTUL, ȘACALILOR.!!!
– Nu faceți politici manageriale hilare, pe sănătatea noastră și așa șubrezită, nu ne mai tăiați din drepturile de medicație absolut necesară în hemodializă, așa cum s-a procedat până acum, ca să aveți venituri și să burgheziți pe spinarea și viața noastră. !!!!

– RETRAGIȚI-VĂ EMISARII DE LA DEJ IMEDIAT, în caz contrar vă ve-ți asuma toată răspunderea pentru o mișcare socială de amploare, împreună cu membrii noștri de familie, care poate avea urmări incalculabile și consecințe pe termen lung asupra clamatei dvs. credibilități și echități, respectiv a firmei FRESENIUS.

– VĂ ASUMAȚI RĂSPUNDEREA UNOR MIȘCĂRI SOCIALE ?
– VĂ ATRAGEM ATENȚIA CĂ ESTE RISCANT, DOMNILOR. !!!
– Ne promiteți prin emisarii voștri, transpanturi de rinichi. Halal management.! Ați dat cu oiștea în gard. Voi știți cât se cere la un transplant ? 65 de milioane vechi, v-ați pierdut mințile , sau ați dat în gălbează și demență.
– Nu știți că nu toți cu IRC sunt transplantabili ?
– Azi o bolnavă a declarat că dacă nu incetați cu INEPȚIILE, se SINUCIDE, în centru de la Dej, lăsând în scris, sub semnătură olografă, cu martori, MOTIVUL SINUCIDERII.
– ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE, SUNTEȚI AUTORII MORALI AL GESTULUI EI DISPERAT, pedepsit de legea penală a statului.
– Deja am comunicat Guvernului și presei această stare de disperare în care ne aduceți. RUȘINE FRESENIUS și vouă managerilor, RUȘINE.!!!
VĂ ASUMAȚI O ASEMENEA RESPONSABILITATE. ??????????????
– Noi de la Dej, o să vă facem ANTICAMPANIE, prin toate mijloacele de comunicare posibile, calculator, presă, televiziune etc.!!!
– NU VĂ JUCAȚI CU ARDELENII, este periculos și neindicat.!!!
– Am luat legătura cu unele asociații și organizații ale bolnavilor de IRC, din țară pe care i-am invitat la SOLIDARITATE și le-am deschis ochii să vadă cine este Fresenius. !!!
– Începând de vineri 16 august 2013, de la orele 12,30, un număr deocamdată de 12 bolnavi vom intra în GREVA FOAMEI, la sediul centrului, pe termen nelimitat, la care vor participa și familiile noastre.!!! Presa de la Cluj, deocamdată, va fi prezentă. Dimineață în presa din Cluj, va apare primul nostru semnal.
Urmează: POTOPUL.!

– În cazul în care un pacient, UN SINGUR PACIENT !!! va avea urmări de natură medicală în timpul grevei foamei, să luați primul avion și mergeți buu, unde este Elodia, dacă nu se va institui măsura interdicției de-a părăsi și voi țara..!
– Vă aduc la cunoștiință, că personal în 1989, am organizat și condus îmbulzeala din Decembrie 89, la Gherla unde mă aflam în acel moment, apoi în Piața Universității din București, unde aveam atunci domiciliul și acum sunt capabil să o fac, dar o adevărată REVOLUȚIE, în care să facem curățenie și să restabilim ordinea de drept și de fapt în România.!!!!
ÎN ROMÂNIA ACTUALĂ, UNDE DOMINĂ O STARE DE TOTAL HAOS, din care și voi faceți parte, unde voi vă permiteți să vă jucați cu viețile noastre, SINGURA SOLUȚE, este ACUM O ADEVĂRATĂ REVOLUȚIE.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
– Vineri la ora 12, la Dej, va fi prezentă presa și televiziunea, poliția Dej pentru a ne acorda protecție, un echipaj SMURD pentru acordarea asistenței medicale, și să vedem: CARE PE CARE !!! NOI sau VOI.!
– Destul de recent ați fost obligați de Consiliul Concurenței, să vindeți două-trei unități, că depășeați procentul de 80%, PĂI UNDE VĂ TREZIȚI ? ÎN PAPUA sau Noua GUINEE?
– Vă atragen foarte serios atenția că sunteți în România, unde prin Constituție ne este garantat dreptul la viață și sănătate, dar nu asigurată de voi, nesătuii nesătuilor de bani și averi incomensurabile, care vă promit că vor fi verificate și cuantificate, conform legislației în vigoare românești și europene.!!!
Deci practic Consiliului Concurenţei din Romania, v-a obligat la această vânzare, pentru a elimina un abuz de poziţie dominantă, practicat de Fresenius ca operator în reţeaua de dializă și a nu deţine o poziţie de monopol pe piaţa serviciului respectiv, a nu face abuzuri, așa cum procedați acum cu desființarea Centrului din Dej. HALAL MANAGEMENT. !!!
Acest lucru conduce la prejudicierea consumatorilor, care vor plăti tarife mai mari şi poate afecta mediul concurenţial din acest domeniu prin limitarea dezvoltării reţelelor mai mici, menţinerea artificială a cotelor pe piaţa de retail, și afectarea migrării utilizatorilor către alte reţele.
Ca să pierdeți încetul cu încetul TOTUL, SĂ VĂ AJUTĂM LA FALIMENTARE ȘI INTRARE ÎN INSOLVENȚĂ; să vă compromitem DEFINITIV pe piața românească și pe cea europeană, bolnavii de la Dej, ne mutăm cu Arme și bagaje la Diaverul Bistrița, care ne primește. Astfel ne păstrăm și firma de transport BGS – iar voi fluierați a pagubă.
SURPRIZELE VOR URMA MAI MULTE ȘI MAI PENALE, aveți puțintică răbdare.!!!!

– Nu este Centru de Dializă Dej rentabil ?

VĂ FAC EU MANAGEMENTUL, dacă nu sunteți capabili. ! Adunați pe toți cei ce fac dializă la Cluj, care au domiciliul în Dej și Gherla, dar acum fac dializă la clinica voastră ascunsă, unde este doctorul Pațiu, sau de la alte centre, și centrul Dej, va deveni din prima lună rentabil, va lucra în două sau trei schimburi, și vă va aduce profitul scontat, cu precizarea SĂ NU MAI TĂIAȚI MEDICAȚIA BOLNAVILOR HEMODIALIZAȚI, după voia mușchilor voștri. !!!!
– Ați pus restricții la medicamentele adiacente, care trebuie a fi date bolnavului în timpul dializei, de la un algocalmin la un nifedipin, la vitamine care sunt indispensabile procesului de dializă, motive din cauza cărora analizele ne ies prost. Ve-ți RĂSPUNDE.!!!
– Centrul din Dej, are cadre bine pregătite profesional, sufletiste și umanitare, care respectă Jurământul lui Hipocrate, nu ca VOI ciocoii României.
IATĂ VI-L REAMINTESC, doar medicii ați JURAT. !!!

În universități, absolvenții facultăților de medicină prestează la sfârșitul studiului jurământul lui Hippocrate:
„Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:
Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.
Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia.
Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.
Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.
Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața.
Nu voi opera piatra din bășică, ci voi lăsa această operație celor care fac această meserie.

În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare și de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi.
Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

– Centrul din Dej, dacă-l ve-ți structura cum am propus, vă va aduce profitul dorit, să nu mai cereți pentru cei 5 bolnavi lipsă, reducerea cheltuielilor și a medicației în special, nu cheltuieli indirecte, cu 200 milioane lunar, noi să plesnim, să murim, puțin vă pasă vouă nesătuilor, ca să burgheziți și huzuriți voi pe VIAȚA NOASTRĂ.!!!!
– Am solicitat un control riguros al Ministerului Sănătății, asupra protocoalelor de dializă, și a medicației neadministrate, și dacă un singur caz va fi evidențiat, să vă faceți bagajele pentru Jilava sau Gherla pentru ani buni de pușcărie, unde am să vă dau cu praștia de mâncare. !!!!!
– Am cerut să fie verificate toate fișele noastre de dializă, cu care vă vom dovedi hoția și tentativa de crimă colectivă, de GENOCID.
– Noi la Dej am hotărât de comun acord, ca zilnic să semnăm foaia de observație personală, ca să certificăm cu semnătură olografă, ce ni s-a administrat și în ce cantitate. APOI SĂ VĂ PERMITEŢI DOMNILOR, SĂ CEREŢI DECONTUL LA CASĂ, pe servicu prestat, nu pe fraude zilnice, afacerfi și HOȚII. !!!
– Credeţi cumva, că s-a întâlnit hoţul cu prostul şi fac casă bună.? VĂ ÎNŞELAŢI AMARNIC.

În cazul în care se va dovedi în urma controlului ceva nedeontologic, nefiresc și abuziv, cel ce a dispus această măsură, merită coondamnat la MOARTE.!!!!! Atenție mărită sunt precedente occidentale și în State. Plus, creștinește vom plăti slujbe, ca să vă primiți răsplata binemeritată, din partea Celui de Sus.
– VOI SUNTEȚI CREȘTINI, BOTEZAȚI ȘI CU FRICA LUI DUMNEZEU ?

– HALO CONDUCEREA: a-ți semănat VÎNT, ve-ți culege FURTUNĂ.!!!

– Mai terminați cu darea de mită bolnavului, cu tot felul de rahaturi, la care le ziceți cadouri de sărbători, nu ne impresionați și nu avem nevoie. Noi avem NEVOIE numai DE SĂNĂTATE şi tratament corect.!!!
– Indiferent de mega firma voastră, vă atenționez că sunt și instanțe internaționale la care putem apela în colectiv, și repede se poate schimba costumul cu zeghea, sau vă putem goli repede buzubarele, înlătura huzurul, ciocoismul, nesațietatea de bani și avuții, pentru că ați atentat la viața și sănătatea noastră. !!!
– Această mega excrocherie și mega afacere, o vom aduce mâine la cunoștiința guvernului, a primului-ministru Ponta și Serviciilor speciale de informații, abilitate și competente, CA SĂ AFLĂM LA CINE COTIZAȚI SUB DIFERITE FORME ȘI SERVICII ACORDATE, și dacă este din sfera politicului la PUȘCĂRIE CU EL, iar dacă este din Guvern, VA CĂDEA GUVERNUL !!!
– Vizita intempestivă a numiților Ioana Toncu și Liviu Constantinescu, nu a fost deloc inspirată, iar cei doi delegați care au fost astăzi la centru, total nepregătiți și cu lecția neânvățată, pe care personal nu i-aș ține nici 24 de ore în calitate de angajați, au pus paie pe foc, au fost suveica firmei, ne-au lovit în demnitate, motiv pentru care ne rezervăm dreptul de a ne adresa cu plângere penală, îndreptată împotriva firmei, la organele de cercetare și urmărire penală, cât și instanței de judecată.
– ANULAȚI DEMERSURILE FĂCUTE IMEDIAT. ! RENUNȚAȚI LA PROSTIE. ! Nu faceți jocul cuiva.! Dacă aveți DEMNITATE, DEMISIONAȚI ÎN BLOC IMEDIAT. !!!

Iată câteva MINCIUNI ale voastre de pe site:

Cererea în creştere de metode moderne de tratament este folosită pentru dezvoltarea continuă a companiei şi, împreună cu toţi angajaţii noştri, căutăm noi strategii pentru asigurarea celor mai înalte standarde de calitate şi performanţă în ceea ce priveşte produsele şi serviciile noastre, probabil adresate pacientului. Când mama dracului, le ve-ți găsi ? După ce murim noi.?
Menţinerea acestor standarde reprezintă angajamentul nostru faţă de pacienţii, !!!!!!!!!!!!! angajaţii, partenerii şi investitorii noştri, cei care au încredere în performanţele şi viitorul Fresenius Medical Care România. = MINCIUNĂ !!!

Viziunea noastră: Din grijă pentru tine, pentru o viaţă mai bună şi un mediu sănătos în care să putem trăi cât mai bine, în întreaga lume, în fiecare clipă. = MINCIUNĂ !!!
Asta vreți voi; BANI, BANI și IARĂȘI BANI.

Iată, datele din bilanțurile voasatre anuale, vorbesc de la sine:

Date Operate
Detalii 2011 2012 %
Cifra de afaceri 116,585,285 139,714,590 19,8%
Profit Net 9,759,300 10,233,311 4,9%
Numar Angajati 76 76 0%
Active 49,062,853 61,838,904 26%

– Solicităm imediat, dar imediat, stingerea conflictului generat de firmă, primirea din partea firmei a asigurărilor de continuitate la Centrul de dializă din Dej, şi trimiterea unui emisar competent şi cu putere de decizie, în mijlocul nostru, în vederea normalizării situaţiei create.
DECIZIA VĂ APARŢNE, PRECUM ŞI ÎNTREAGA RESPONSABILITATE, ADMINISTRATIVĂ, MORALĂ, MATERIALĂ SAU PENALĂ.
VĂ ATENȚIONĂM DIN NOU CĂ. decizia voastră poate fi sinonimă cu falimentul.
Aşa să vă ajute Dumnezeu și Sfânta Maria de astăzi. !!!
Neam de neamul vostru, familiile voastre, copii voștri, să dea Dumnezeu să facă numai dializă, chiar la Fresenius.!!!

UNUL PENTRU TOŢI, TOŢI PENTRU UNUL. !!!

Bolnavii Centrului de Dializă din Dej