Senatorul clujean Alin Tişe, vicepreşedinte PDL, a spus astăti, în cadrul unei conferinţe de presă, că democrat-liberalii analizează posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură pe tema exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană.

El a spus că Guvernul USL este „Guvernul Pinochio” pentru că în planul de guvernare se specifica în mod clar că se doreşte retragerea acestui proiect.

„Am auzit voci, inclusiv ale unor parlamentari USL din Cluj, cum este dl Itu, care spun că se opun proiectului. Dacă PDL va depune moţiune de cenzură pe Roşia Montană, vor vota împotrivă sau pentru? Vom vedea dacă inclusiv premierul va vota împotriva propriului Guvern, pentru că a spus că în calitate de deputa se opune”, a declarat Alin Tişe.

Potrivit senatorului Tişe, este inexplicabil cum a ajuns acest proiect să fie aprobat de către Executiv, mai ales în condiţiile în care miniştrii Economiei şi ai Justiţiei nu au avizat acest proiect.

Tişe a adăugat că marţi dimineaţa, USL a votat pentru exploatarea de gaze şi petrol în interiorul staţiunilor turistice din România, singurul partid care s-a opus fiind PDL.