Pe, 21 octombrie, începând cu ora 18.00, la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Parcul Central a avut loc vernisajul de pictură „Da-Da” al tinerei pictoriţe Amalia Crişan din Cluj-Napoca.

Amalia Crişan este fetiţa minune a picturii clujene. La numai 11 ani, Amalia Crişan, elevă în clasa a cincea la Liceul „Onisifor Ghibu”, este la organizarea celei de-a doua expoziţii de autor. Pictura Amaliei Crişan se caracterizează prin culori calde reprezentând o sinteză între pictura modernistă şi cea specifică viselor copilăriei. Pânza este filigranată cu talent şi viziune, dar culoarea alunecă şi în tonuri voite de pictură naivă. Amalia Crişan este o adeptă a pictorului şi graficianuluu germano-elveţian Paul Klee, un participant la cabaretul „Voltaire” de la Zurich din 1917, care lansat manifestul avangardist „Da-Da”, de la care s-a inspirat şi tânăra pictoriţă Amalia Crişan.

Despre pictura Amaliei Crişan a vorbit prof. Margareta Catrinu, care a iniţiat-o de la început pe tânăra pictoriţă în ucenicia şi tainele şevaletului. Amalia Crişan a fost laureată a unor concursuri tematice: „Fascinaţia Figurativului”, Cluj-Napoca, „Hristos Se Naşte, Slăviţi-L”, Cluj-Napoca, „Un cântec pentru mama, un cântec pentru copiii Europei”, Salva.

Pictoriţa urmează cursurile Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, secţia grafică, clasa prof. Duili Crişan.

Amalia Crişan este fiica cunoscutului şi apreciatului poet neo-avangardist clujean Dorin Crişan. Ea s-a născut pe 1 Decembrie 2001.

Ionuţ Ţene