Cresc emoţiile pentru cei patru alpinişti clujeni plecaţi în Himalaya să cucerească vârful Manaslu. Sportivii au ajuns la cota 7400 şi sunt hotărâţi să scrie istorie mai departe. Reuşita ar reprezenta prima ascensiune a unui vârf de peste 8000 de metri pentru o echipa clujeană şi un record de vârstă pentru cel mai tânăr român pe un vârf de peste 8000 metri (23 ani).

Iată ce a postat Vlad Căpuşan, unul dintre membrii expediţiei, cu puţin timp în urma:
„Update Manaslu, O2.1O.2O13
După o tentativă de a merge împreună cu Adi spre C4, din cauza răcelii și durerilor de gât pe care le avea, Adi a hotărât să coboare de la 7200M în BC.
Adi mi-a lăsat echipamentul lui de puf și sacul de dormit a lui Mike, care era uscat.
Am ajuns în C4 (7400M), împreună cu alpiniștii italieni și sherpa.Dacă vremea ne permite vom încerca vârful.”

In ţară, sustinătorii alpiniştilor români au organizat o campanie de solidaritate care continuă în această săptămână cu un alt concert de excepţie. Trupa Big Tonez va concerta vineri, 4 octombrie, de la ora 20:00, la Centrala de escaladă, pentru susţinerea celor patru alpinişti clujeni plecaţi să cucerească Vârful Manaslu din Himalaya. Toate încasările din bilete vor fi donate integral Expediţiei Mănăslu 2013. Preţul unui bilet de intrare este de 8,156 lei.

Toţi cei care vor să le transmită alpiniştilor clujeni un mesaj de încurajare pot sa acceseze site-ul https://sms.thuraya.com/ formând apoi următorul număr de telefon: +8821621270577.

Toate mesajele lăsate şi la rubrica de comentarii a publicaţiei NapocaNews vor ajunge la cei patru sportivi români după ce se vor întoarce în ţară.

Echipa este compusă din patru persoane ce au împreună experienţa a peste 20 de expediţii pe 4 continente:

Vlad – alpinist şi artist plastic

Adi – alpinist şi inginer

Vasile – Salvamontist Cluj

Mihnea – alpinist şi geograf

Proiectul “Expediţia românescă Himalaya, Manaslu 8156” este o iniţiativă ce a reuşit să formeze o echipă din unii dintre cei mai buni alpinişti din Transilvania. Scopul acestei echipe este de a reuşi ascensiunea vârfului Manaslu, ce se înalţă la 8.156 metri deasupra nivelului mării.

Campania „Clujul susţine Expediţia Romanescă Manaslu” este o iniţiativă a comunităţii http://centraladeescalada.ro/ şi a partenerului medical al expediţiei MensSana In CorporeSano (http://menssana-in-corporesano.com/), pentru primii clujeni din istorie care escaladează un vârf de peste 8000 de metri.

NapocaNews