Luni, ministrul Culturii, Daniel Barbu, nu ştia că instituţia pe care o conduce a organizat standul României la cel mai important târg de carte din lume, cel de la Frankfurt, care s-a desfăşurat în perioada 9-13 octombrie.

Astăzi a aflat, s-a uitat pe poze şi consideră că acesta a fost „onorabil”. Reprezentarea României a fost descrisă pentu gândul de agenţii literari, scriitorii şi editorii români prezenţi drept „o dezamăgire” şi „o ruşine”.

Luni, ministrul Culturii declara pentru gândul că ICR s-a ocupat de standul României la Frankfurt: „Nu ştiu. Nu ministerul Culturii a organizat, ci ICR. Este cu totul altă instituţie, întrebaţi acolo. Noi ne ocupam de Stuttgart, nu de Frankfurt”, a declarat iniţial ministrul. Marţi a revenit: „Nu ICR a organizat, ci Ministerul Culturii, nu s-a înţeles bine. Ministerul Culturii a organizat târgul de la Frankfurt, pavilionului României evident, şi am văzut şi poze şi, în ciuda a ceea ce au relatat unii participanţi a fost o prezenţă onorabilă”, a declarat ministrul pentru gândul la o zi distanţă.

Două afişe şi câteva rafturi aproape goale a putut ministrul Culturii să producă pentru târg.

Gandul.info