Alexandru Arșinel s-a aflat, în urmă cu o lună, în mijlocul unui scandal uriaș, din cauza faptului că a beneficiat de un transplant subvenționat de rinichi. Actorul are, însă, o avere impresionantă, ceea ce a dat naștere la suspiciuni.

Alexandru Arșinel a fost compătimit de o țară întreagă, după ce, în august, a suferit un transplant de rinichi la spitalul din Cluj. Atunci, actorul a fost pus la zid de către președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”, Emanuel Ungureanu, care susţinea că acesta ar fi beneficiat de tratament preferențial. „Este suspect faptul că Alexandru Arșinel, un pacient de 70 de ani, care nu a făcut nicio zi de dializă a beneficiat de rinichiul unui donator de 23 de ani, în condițiile în care pe lista de așteptare sunt 1.700 de persoane”.

Arşinel a fost criticat aspru şi de actorul Mihai Bendeac care îl acuză pentru felul în care a reuşit să obţină transplantul de rinichi necesar, susţinând că «a furat o viaţă», precum şi de jurnalistul Radu Banciu care i-a transmis: „Trebuia să taci, Arșinele, bine că te-a luat pe tine peste rând. Taci că ai avut noroc. Dacă erai din altă țară, stăteai până-ți venea rândul. Că nu erai tu mai bun decât altul. Că pe lumea cealaltă, căci te pregăteai pentru lumea cealaltă, suntem toți la fel. Când faci un transplant de un organ, ești în aceeași situație ca oricine. Nu ai tu o inimă sau un rinichi mai important decât ăla de lângă tine”.

Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este unul dintre cei mai bogaţi directori de instituţii culturale din Bucureşti.

Conform ultimei sale declarații de avere, în calitatea sa de manager al Teatrului Constantin Tănase, Arșinel a avut venituri, în 2012, din patru surse: manager la teatru (44.410 lei), drepturi din activitatea sa de actor (262.324 lei), indemnizație de merit de la Ministerul Culturii (21.048 lei) și drepturi de la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (30.777 lei). În total, Arșinel a câștigat, în 2012, 358.559 de lei, adică aproape 81.500 de euro, ceea ce înseamna un venit lunar de 6.800 de euro, scrie wowbiz.ro.

Tot in declaratia de avere, Arșinel figurează cu mai multe depozite în lei, euro și dolari, în valoarea totală de peste 150.000 de euro. Actorul mai deţine şase terenuri în Suceava, Constanţa, Prahova şi Dâmboviţa, precum şi o casă de 225 de metri pătraţi în Bucureşti şi alte trei case de vacanţă în provincie. Are conturi bancare deschise între 2008-2010 în valoare de 509.000 de lei şi 82.000 de euro, conform adevărul.ro.

Alina Oprea, Sursa: Yahoo.com