Compania americană Chevron a anunţat , în această duminică , că a reluat operaţiunile de explorare din comuna vasluiană Pungeşti. Sâmbătă, în timp ce protestatarii erau luati pe sus de jandarmi şi băgaţi la grămadă în dube, compania americană a anunţat că suspendă lucrările din cauza evenimentelor de la Pungeşti.

Căteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în tabăra de rezistență de la Pungești, acolo unde localnicii protestează împotriva exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei lor. Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron.

Jandarmii au intervenit in forta şi au daramat tabara de rezistenţă amplasata la Pungeşti inca din luna octombrie. Pe motiv ca ar fi avut la ei materiale pirotehnice, protestatarii au fost controlati corporal. Cei care s-au împotrivit controlului, au fost luati pe sus de catre jandarmi si bagati in dube. In dubele jandarmilor au fost bagati si numerosi activisti care se impotrivesc proiectului american.

NapocaNews
Foto:Asociatia Vira