Fostul premier al României, Emil Boc, a denunţat, astăzi, în cadrul alegerilor interne pentru conducerea PDL Cluj-Napoca, eşecul actualei Guvernări a USL şi faptul că această alianţă este de zece ori mai toxică decât PSD-ul din 2004.

„Ar fi un risc uriaş ca după 2014 preşedinţia ţării să încapă pe mâinile PSD-ului. Am fost un an cu ei la guvernare şi am văzut de ce sunt în stare, îi interesează doar banul şi puterea politică, puţin îi interesează ce se întâmplă cu dezvoltarea economică sau locurile de muncă. Asistăm astăzi la o deteriorare a discursului public fără precedent, fie că facem referire la Victor Ponta sau Ilie Sârbu. Această alianţă poartă sâmburele dictaturii, al totalitarismului nedemocratic. Deja au sentimentul că sunt veşnici şi că pe ei nimeni nu mai poate să-i dea la o parte”, a declarat Emil Boc.

Edilul a amintit că în anul 2010 România era la un deficit de 9%, 11,7 miliarde de euro, fără ca ţara să fie în zona euro şi când ne împrumutam scump de pe pieţele internaţionale, deficit care a fost coborât la 3%.

„Deşi au primit ca moştenire o ţară stabilă din punct de vedere macroeconomic, acum prezintă acciza suplimentară la combustibili drept o campanie de succes a bugetului. Îţi dă de gândit acest lucru. Se gândesc doar la puşculiţa de partid pentru campania electorală. Au ridicat plafonul privind achiziţiile publice directe la 100.000 de euro, de la 30.000, şi nu vor să transparentizeze acest proces. Vor să dea baronilor USL şansa achiziţiilor directe pe care doar ei să le cunoască. Ne-am bătut trei ani să nu se liberalizeze gazele, ei cum au venit, au majorat preţurile din prima”, a adăugat Emil Boc.