„U” Jolidon a reușit o nouă victorie în Liga Națională de handbal feminin, în fața rivalei HC Zalău, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Studentele s-au impus cu scorul de 25-20.

Înainte de începutul partidei, fanii Universității Cluj au afişat un mesaj pentru victimele accidentului aviatic din urmă cu două zile. Fanii au taxat şi incompetenta autoritatilor implicate in operatiunea de salvare.

Va reamintim ca luni, la ora 15.45, un avion umanitar de mici dimensiuni a aterizat forţat din cauza vremii în Muntii Apuseni, la 60 de km de Cluj.

Din cauza impactului, avionul s-a făcut praf dar un membru al echipei medicale aflat la bord a reuşit să apeleze 112 şi să anunţe accidentul. Ba mai mult, una dintre victime a transmis coordonatele GPS. Cu toate acestea, victimele, medici de profesie, au zăcut peste 6 ore cu răni grave, în mijlocul munţilor fără ca echipele de intervenţie să ajungă la locul accidentului. Doar pregătirea medicală a victimelor i-a ţinut în viaţă, aceştia reuşind să-şi acorde primul ajutor. Pilotul şi o tânără rezidentă nu au supraviţuit pînă la intervenţia echipelor de salvare. După momentul impactului, cele două victime încă erau în viaţă. Primii care au ajuns la cele 7 victime au fost localnicii.

Napocanews
Foto: Silviu Cristea