In aceste zile, in Nazaret (Hebron – Autoritatea Autonomă Palestiniană) a fost adoptată o decizie a instanței, privind înregistrarea juridică a terenurilor aparținând Misiunii Bisericii Ruse.

Acest lucru a provocat mare emoție în rândul populației musulmane locale.

Anterior, în ajunul ședinței de judecată, musulmanii au fost chemați în timpul unei predici în moschee, pentru a se opune a ceea ce ei interpreteaza ca fiind „o acapare a terenurilor de catre Biserica Rusă și Rusia”, tolerata de către Autoritatea Palestiniană.

Islamiștii din Nazaret au instalat bannere anti-creștine. Unul dintre bannere ii avertiza pe creștini, facand referire la Sfanta Treime, sa accepte punctul de vedere islamic asupra istorisirii biblice, bannerul fiind amplasat vizavi de Biserica istorica a Bunei Vestiri.

Potrivit experților, locul nu a fost ales întâmplător – fiind exact locul in care, în ultimul deceniu, organizațiile islamiste planifica sa construiasca moschea Shihab al-Din, dar constructia a fost interzisa printr-un decret al Primului-Ministru al Israelului, Ariel Sharon.

Textul în limba engleză, al banner-ului, reprezenta o traducere a unei fraze celebre a unui verset coranic care sustine ca Crestinismul ar intelege gresit Biblia, atunci cand alege sa creada in Sfanta Treime.

Sursa: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe