O locuinta apartinand liderului comunistilor ucraineni a fost incendiata de o grupare paramilitara luni.Locuinta lui Piotr Simonenko, presedintele partidului Comunist, a ars luni, scrie Itar Tass.

Casa se afla in localitatea Gorenka din regiunea Kiev. „Un grup de paramilitari, care s-au prezentat drept luptatori in grupul de auto-aparare al Maidanului, au intrat in casa pe care o credeau a fi a liderului comunist Piotr Simonenko”, a anuntat serviciul de presa al Partidului Comunist. Paramilitarii au rascolit locuinta apoi au incendiat-o cu ajutorul sticlelor incendiare aflate la bordul a trei masini.

Ucraina: Partidul Regiunilor si comunistii, scosi in afara legii?

Simonenko a declarat, luni, ca incercarile de a scoate partidul sau de pe scena politica ucraineana sunt inutile. „Nu ne vor intimida”, a spus acesta.

„Comunistii au un program clar si de asta incearca sa il elimine din arena politica, insa incercarea lor va esua”, a mai spus Simonenko.

Parlamentarul independent Oleg Liaskov a anuntat, luni, ca a inaintat un proiect de lege pentru scoaterea in afara legii a partidului Regiunilor si a partidului Comunist.

Presedintele Parlamentului, Alexander Turcinov, i-a aratat insa ca nu este posibil, intrucat trebuie respectata legea partidelor politice.

Sursa: Ziare.com